Brad Pitt, Leo DiCaprio és Robert De Niro együtt egy kaszinóreklámban

2015-01-15
Úgy tűnik, van az a pénz, amiért Hollywood legnagyobb sztárjai is bevállalnak egy-egy reklámszereplést, pláne, ha azt az egyik legelismertebb rendező, Martin Scorsese jegyzi.

 

A világsajtó leginkább úgy tálalja az esetet, hogy Hollywood legnagyszerűbb színészei a 70 millió dolláros reklám kedvéért eladták a lelküket James Packer ausztrál kaszinómogulnak és Lawrence Ho makaói kaszinótulajdonosnak. 

 

A két milliárdos egy mozi témára épülő kaszinó resortot épít 3,2 milliárd dollárból Makaóban és Manilában, Studio City néven, ehhez forgattak most egy olyan reklámfilmet, melyben semmit sem bíztak a véletlenre. Ezt persze meg is tehették, hiszen pénzügyi gondjai nincsenek annak a cégnek (Melco Entertainment), melynek tavalyi harmadik negyedéves nettó bevétele több, mint 1,1 milliárd dollár volt. 

 

Rendezőnek az eddig szinte foltmentes karrierrel büszkélkedhető, Oscar díjas Martin Scorsesét kérték fel, akit legutóbb a Wall Street farkasáért jelöltek Oscarra. Az ő meggyőzése után talán már könnyebb volt rávenni két kedvenc színészét – Robert De Nirót és Leonardo DiCapriót - is, hogy vállalja el a felkérést (ehhez persze biztos jól jött az a 10-10 millió dollár honorárium is), és áldozzon idejéből 2 napot a forgatásra. Az összeg nagyságát jól érzékelteti, hogy mindkét színésznek volt jópár olyan filmje, melynek összbevétele nem haladta meg a 10 millió dollárt…

 

A reklámot 2015 közepén mutatják be, de addig is kidobtak kedvcsinálónak egy rövid trailert, melyből az is kiderül, hogy az Audition (Meghallgatás) névre hallgató filmecske története szerint a két színész egy főszerepre hajt. A rövidfilmben feltűnik Brad Pitt is, bár őt a trailerben egyelőre csak neonreklámként láthatjuk. 

 

„Ez a rövidfilm történelmi eseménynek mondható, hiszen ez az első eset, hogy olyan legendás színésznek játszanak egy filmben, mint Robert De Niro, Leonardo DiCaprio és Brad Pitt.” – nyilatkozta a reklám producere, a Herkules és az X-men - Az ellenállás vége című filmek rendezője, Brett Ratner.

 

Címkék: kaszinó,