Bosznia-Hercegovina - Izland: Fontos a jó rajt

2023-03-23
Csütörtökön kezdődik a 2024-es Eb selejtező sorozata, mi pedig a bosnyákok meccsét néztük ki, azon belül is egy 'lapos' opciót ajánlunk!

Bosznia-Hercegovina - Izland

Eb-selejtező

 

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 3,5 felett

Unibet odds: 1.77

Kezdés: 2023.03.23. 20:45

 

Donatas Rumsas a főszereplő, ami ezt a tippet illeti. Hogy a meccsnek főszereplője lesz-e, az kérdés. Ha igen, akkor nyert ügyünk van, ha nem, még akkor is bőven lehet. A találkozót ugyanis a litván játékvezető fújja, aki szépen mássza a ranglétrát. Az utánpótlás válogatottak meccse után már vezetett ő vb-selejtezőket, Nemzetek Ligája meccset, most pedig az Eb-selejtezőkben is segédkezik majd.

Első találkozója ez a Bosznia-Hercegovina - Izland összecsapás lesz. 

Izland 2016-ban volt Eb-n utoljára, jól emlékszünk rá, hisz a mi csoportunkban volt, és jutott tovább mögöttünk a 2. helyen, majd kiejtette Angliát. Rég volt, de igaz volt. Azóta viszont Izland csúszik lefelé, a legutóbbi vb-selejtezőn csak Liechtensteint sikerült megelőzni a csoportban. 

A bosnyák válogatott mióta önálló állam, volt kinn vb-n 2014-ben, ám érdekes módon Eb-főtáblára még nem jutott fel/ki. Most erre van esély, a csoportban Portugália top2-es helye szinte fix, Izland, a bosnyákok, Szlovákia és Luxemburg pedig harcol a 2. helyért, vagy a play offot érő 3. pozícióért. Liechtenstein is a csoport tagja, de a miniállamtól a pontszerzés is csoda lenne.

Fontos a jó rajt, fontos, hogy egy válogatott győzelemmel kezdjen, hisz az ad igazán nagy lendületet. Ha már egy válogatott a rajtnál beragad, onnantól nehéz visszakapaszkodni. Épp ezért mi azt várjuk, hogy a bosnyákok is nagy elánnal kezdenek, de Izlandot sem féltjük.

Izland előző négy 'barátságos' meccsén sem finomkodott, 4-0-4-6 büntetőpontot szedett össze. Az észtek elleni meccset csoda mód lehozta lap nélkül, de a svédek, a lettek és Litvánia ellen azért bőszen gyűjtötte a lapokat. Litvánia ellen pl, 5 sárga és egy piros lap is villant. A litván spori is szépen megszórja majd a keménye, néha túl keményen játszó izlandiakat, de a bosnyákok sem fogják ezt lap nélkül lehozni. Sőt lapok nélkül!. Izland kemény, tehát a hazaiak sem lehetnek puhák. Otthon hogy a fenébe lennének azok. Fizikális találkozó lesz, Rumsas pedig nemzetközi porondon szép számmal osztogatja a sárga lapokat, és a piros sem ellensége. 

Szinte hihetetlen, hogy a 3,5 overt megkapjuk 1,77-ért. Igencsak acélos tippnek tűnik, tényleg nehéz elképzelni, hogy Rumsas maximum 3 lapot oszt ki este. 

Várható kezdőcsapatok: 

Bosznia-Hercegovina:
Vaslij; Dedic, Kovacevic, Hadzikadunic, Ahmedhodzic, Kolasinac; Krunic, Cimirot, Gojak; Dzeko, Demirovic

Izland:
Runarsson; Sampsted, Gunnarsson, Palsson, Olafsson; Magnusson; Sigurdsson, Gudmundsson, Traustason, Haraldsson; Finnbogason

Címkék: sportfogadás, tipp,