Boston Celtics - Miami Heat: Tatumék történelmet írhatnak

2023-05-29
Az NBA-ben 3-0-ás állásról még egyetlen párharc sem fordult meg. Egyszer viszont minden széria véget ér, és a Boston most esélyes, hogy feláll három-meccses hátrányból, és a döntőbe verekszi magát.

Boston Celtics - Miami Heat

NBA

 

Online sportfogadás tipp: Jimmy Butler dupla-duplát ér el

Unibet odds: 2.75

Kezdés: 2023.05.30. 02:30

 

Az NBA keleti döntőjében a Heat 3-0-ra elhúzott, majd a Boston nyert zsinórban 3 találkozót. Nem megszokott az NBA-ben, 3-0-ás előnyről pedig még nem fordított csapat. A Lakers-szel együtt, amely a Denvertől kapott ki 4-0-ra már 150 csapat próbálkozhatott megfordítani egy állást 3-0-ról, de eddig semelyik csapatnak sem sikerült. A Bostonnak sikerülhet, hisz mentálisan ők vannak fölényben.

A 6. meccsen White egy sikertelen dobást pöcizett vissza 0,1 másodperccel a végső dudaszó előtt, talán a szezon pillanata volt eddig. Azzal a pöcivel a Boston életben maradt, és 7 pontos favorit a 7. meccsen, melyet már Bostonban játszanak.

Akit érdekelt a párharc, az NBA, az úgyis követte a meccseket, nem részleteznénk. Inkább a tippre térnénk ki: Butler dupla-dupla @ 2.75

Butler a Heat ásza, mindenese. Legutóbb a hatodik meccsen 1 perc és 20 másodperc híján végigjátszotta a találkozót. Most azon sem lepődnénk meg, ha 48 percet a pályán töltene. Nincs mire tartalékolni, és hiába fáradt, neki játszania kell. A Celtics elleni párharc első 5 meccsén csak nyalogatta a dupla-duplát, de a 6. meccsen, amikor már sok időt töltött a pályán, akkor összehozta.

24 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz. Butlernél simán sanszos a dupla-dupla, amikor két mutatóból is dupla szemjegyűt alkot. Jó esély van rá, mert Tatumék is elég pocsékul dobnak, így van lepattanó bőven, ami le lehet szedni. A gólpassz pedig nem csak rajta múlik, hanem azokon is, akik a passzt kapják. Martin, Robinson, Adebyo, szóval a társakon. Ha már Robinson, hiába játszott jól, a 6. meccsen kulcspillanatban két kristály tiszta hármast rontott, ami nem jellemző. Ha csak egyet bevág azokból, már a fináléra készülünk...

Viszont a Heat az a csapat, amely nem rogyik meg. Amíg nincs vége a párharcnak, ők mennek majd előre. Nem dőlt még semmi, és igazából a Boston sem annyira erős. A tippünk tehát az, hogy Butler közel 48 percet játszik, és ha így lesz, akkor megint jó esély van arra, hogy a pontok mellett akár gólpasszból, akár lepattanóból min. 10-et összehoz. Aztán hogy a meccset melyik együttes nyeri, az már más lapra tartozik.

Címkék: sportfogadás, tipp,