Borussia Dortmund - Werder Bremen: Ismét jöhet a BtTS!

2019-02-05
A BVB és a Werder Bremen legutóbb 2009-ben találkozott a DFB Kupában, akkor a Werder kipöckölte a sárga-fekete mezes együttest a sorozatból. Tíz év után ismét találkoznak.

Borussia Dortmund - Werder Bremen

Német Kupa

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat szerez gólt (Both Teams to Score)

Unibet odds: 1,61

Kezdés: kedd, 20:45

 

Tíz éve, 2009-ben a Werder Bremen legyőzte a BVB-t a Német Kupában, méghozzá egy fordulatos találkozón. Az első félidőben a Hajnalt is soraiban tudó BVB Frei góljával 1-0-ás előnnyel ment a szünetre, aztán a Diego és Özil féle Werder Almeida és Pizarro góljaival fordítani tudott.

Azóta változott pár dolog, többek közt az, hogy a BVB Európa egyik legjobb csapatává vált. A Werdernek voltak nagyon nehéz évei, ám most ismét stabil a Brémai együttes. Az előző idény 11. helye is javulást mutatott, ám idén akár az Európa Liga indulást érő helyek valamelyikére is van esély odaérni.

A Német Kupa viszont egy olyan sorozat, ahol egy párharc előtt mindkét csapat tiszta lappal indul. A Dortmund és a Bréma is tovább szeretne jutni, és ezt egy meccsen döntik el. Itt a németek nincs oda-visszavágós rendszer, amelyik csapatnak kijön a lépés az adott estén, az továbbjut.

Hazai oldalon Favre mester nem számíthat Akanjira és Zagadoura, rajtuk kívül mindenki bevethető. Aztán hogy a rotáció miatt ki fog kimaradni, és kik kezdenek, azt csak Favre tudja. A Werdernél Osako kap pihenőt, akad pár régóta sérült játékos, mint Bartels, de egyébként nincs rossz helyzetben a Werder. Érdekesség, hogy az a Pizarro, aki a 2009-es párharcukban gólt lőtt, és továbbjutatta a Brémát, még mindig a klub játékosa (kis kitérő után ismét), immár 40 évesen csereként vár a bevetésre.

Érdekesség, hogy a BVB és a Werder csapatai hasonló filozófiával működnek, maximum annyi a különbség, hogy a Borussiánál minőségibb a keret. Viszont mindkét együttesre jellemző, hogy őszinte, támadó focit próbál játszani, és pont ez az, ami miatt a két együttes utolsó 10 meccsén mindig mindkét csapat szerzett legalább egy gólt. Ennek a tíz meccsnek 7-1-2 a mérlege a BVB szempontjából, azaz hét győzelem mellett egy iksz, és két Bréma-siker született. Ezek után mit is tippelnék kettejük mostani párharcára, mint azt, hogy mindkét csapat lő legalább egy-egy gólt.

Egyébként a Werder mind a 20 bajnokiján lőtt legalább egy gólt (!), és csak három olyan volt, amikor nem kapott. Viszont azt nehéz elképzelni, hogy Pavlenka a Signal Iduna Parkban lehúzza a rolót. Nagyon valószínű, hogy a két csapat egymás elleni szériája folytatódik, azaz ismét lő legalább egy gólt mindkét együttes.

Várható kezdőcsapatok:

BVB: Bürki - Piszczek, Weigl, Toprak, Hakimi - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Guerreiro - M. Götze
Bréma: Pavlenka - Langkamp, Bargfrede, Moisander - Gebre Selassie, M. Eggestein, Augustinsson - Möhwald, Klaassen - M. Kruse - Sargent
Címkék: sportfogadás, tipp,