Borussia Dortmund - Bayern München: Nem lesz 'lapos' meccs

2020-05-25
Kedden rendezik a Der Klassikert, Dortmundban összecsap a BVB és a Bayern. Ha nyer a München, nagyot lép a bajnoki cím felé vezető úton, ha kikap, akkor ismét minden teljesen nyílttá válik.

Borussia Dortmund - Bayern München

 

Online sportfogadás tipp: Sárga lapok száma 4 alatt (AH)

22Bet odds: 1,95

Kezdés:  2020.05.26. 18:30

 

Az újraindulás óta egyik csapat sem botlott. A Dortmund magabiztosan hozta a Schalke elleni derbit, majd a Wolfsburgot is megverte 2-0 arányban. A Bayern az Uniont verte nyögvenyelősen, aztán a Frankfurt ellen már 5 gólt vágott, igaz, kettőt kapott is. Jelenleg 4 pont a Bayern előnye, szóval BVB-győzelem esetén sincs előzés, viszont Bayern-győzelemnél 7 pont lesz a két csapat között a távolság, az pedig tényleg nagyon soknak tűnik.

Szóval a tét nagy, de egy Klassikeren mindig az. Ráadásul a sorsolást is úgy alakítják, hogy ne feltétlenül az utolsó fordulóra essen ez a párosítás...

Nehéz megmondani, hogy melyik csapat nyerhet, ha nyer-e valamelyik egyáltalán. Például az iksz 4,18-ért sem tűnik rossz opciónak, de itt háromesélyre tippelni nem könnyű. A 22Bet irodánálrengeteg opcióra tippelhetünk már most, és a meccs kezdetéig a kínálat folyamatosan bővül. Érdemes nézelődni, mert sok olyan fogadási lehetőséget kínál az iroda, amit máshol nem nagyon találunk meg.

Mi például olyasmire gondoltunk, hogy lesz csere az első félidőben. Jelenleg még nincs a kínálatban (előbb-utóbb bekerül), és erre az opcióra nagyjából ilyen 3.75 körüli szorzóra kell számítani. Egy átlag meccsen 4.00 felett szokott lenni a szorzó, de itt az 5 csere miatt is, meg a fokozott terhelés, a silányabb alapozás miatt az odds picikét esett, ami érthető. Viszont jó tipp, és jó ötlet, hisz ha megnézzük a várható kezdőket (cikk alján), látjuk, hogy például ott lesz Can, akiről tudjuk, hogy messze nem 100%-os, vagy a Bayernnél Coman és Boateng, ők is messze vannak a 100%-tól, ráadásul Coman rendkívül sérülékeny játékos. Esély van rá, hogy Sancho is kezdő lesz, akkor sajnos vele is számolni kell. De tényleg bárki bármikor lesérülhet, ráadásul tényleg kevés idő telt el, hétközi forduló, nem volt idő regenerálódni, könnyebben sérülhet meg bárki. Aztán mivel eleve öt cserelehetőség van, ha valakinek bármi baja van, apróbb sérülés, egyik mester sem fog kockáztatni, és cserél.

A másik gondolatunk a szabálytalanságok számára vonatkozik. Érdekesség, hogy bár egy Bayern-BVB meccsen általában brutális a tét, a szabálytalanságok száma ezt nem tükrözi. Egyik fél sem durva, ezek a játékosok vigyáznak egymásra, itt nincs vagdalkozás. Ha akad is szabálytalanság, sosem direkt pakolnak oda egymásnak a labdarúgók. A közelmúlt Klassikerein például kétszer is előfordult az, hogy a BVB a mérkőzést 3 szabálytalansággal hozta le. Például 2018 novemberében a BVB 3-szor, a Bayern 7-szer szabálytalankodott. Azért ez nem akármi, mondjuk az sem, hogy a 10 szabálytalanságból 6 sárga lapot ért...

Eleve jellemző a német játékvezetőkre, hogy nem fújják szét a meccset, szóval bár a tét nagy, sokszor előfordul, hogy a szabálytalanságok száma rendkívül kevés. Például egy ilyen opció, hogy a szabálytalanságok száma 21,5 alatt lesz 1,71-ért a 22beten elég acélosnak tűnik. Ha nem lesz sok szabálytalanság, akkor könnyen lehet, hogy a lapok száma is extrém alacsony marad. Ugye ilyen 4-5 az átlag a Bundesben, de volt már lap nélküli Klassiker is a közelmúltban. Egy óvatosabb 3 sárga lap alatt AH tipp 3,48-ért szintén jónak tűnik. Ha netán egyetlen sárga lap sem lenne (nem elképzelhetetlen), az a 22betnél 17.00-es szorzót ér. Érdekesség, hogy az őszi meccsük szögletekben sem bővelkedett, mindössze 3 darab volt, ami így utólag is elképzelhetetlen, pedig tény. Bayern-meccsen ilyesmi tényleg szökőévenként fordul elő. Ennyire alacsony szöglet-számra fogadni azért igazi hazárdjáték, ráadásul nagyon picike a sansz, hogy két rangadón rögtön egymás után előfordul, de ha mégis, akkor 46.00-os oddsot csíphetünk meg. Arra, hogy 0-7 között lesz a cornerek száma, 3.00-odds mellett tudunk fogadni. Ha nem lesz űrfoci, ha nem fognak sokat kockáztatni a felek, simán előfordulhat, hogy sokkal unalmasabb meccset kapunk, mint várjuk.

Azt pedig szintén ne feledjük, hogy bár hangeffekteket bejátszanak, meg van ún. műszurkolás, azért ezt a Klassikert nézők nélkül rendezik. Hétközi meccs, még nehezebb felpörögni, szóval ne lepődjünk meg, ha akár a gólok, a lapok, a szabálytalanságok vagy a szögletek száma extrém alacsony lesz a meccs végén. Aztán a nagyobb szorzók miatt elég az egyikbe beletalálni, máris 'nyert ügyünk' van.

(Bár nem hivatalos információ, az általában jól értesült Bild szerint a meccset Tobi Stieler játékvezető fújja majd kedden. Stieler idén két olyan meccset is fújt, ahol egy lapot sem mutatott fel, ebből az egyik a BVB-Lipcse találkozó volt)

Várható kezdők:

BVB: Bürki - Piszczek, Hummels, Akanji - Hakimi, Can, Dahoud, Guerreiro - T. Hazard, Brandt - Haaland

Bayern: Neuer - Pavard, J. Boateng, Alaba, Davies - Kimmich - Goretzka - Coman, T. Müller, Gnabry - Lewandowski

Címkék: sportfogadás, tipp,