Bomba üzlet: 2,4 milliárd dollárért építették, két év működés után 82 millióért kelt el a Revel Casino

2015-02-26
Egy floridai ingatlanfejlesztő, Glenn Straub szerezte meg Atlantic City rossz csillag alatt született kaszinóját, melynek építési költsége 2,4 milliárd dollár volt, kétszer ment csődbe, majd két év veszteséges működés után 82 millióért kótyavetyélték el.

 

Persze a gond az időzítéssel volt; a nagy tervek még Atlantic City látványos hanyatlásának kezdete előtt készültek, és az elhúzódó építkezés már egy válságban lévő piacba folyt bele. A város hőskorának vége lett azzal, hogy a környező államok is engedélyt adtak kaszinók építésre, így egyre kevesebben ingáztak, ha a rulett asztalnál szerették volna a stresszt levezetni  magukról. A New York- Atlantic City közötti autópályán percenként lehetett látni elsuhanó limuzinokat, most, a new yorki kaszinópiac megnyitásakor ezek is elmaradnak majd.

 

Atlantic City-nek új célokat kell kitűznie maga elé, ahogy teszi ezt Glenn Straub is, aki 50 millió dollárt szán a megvásárolt hotel külső felfrissítésére, és még ötvenet egy egészségügyi, gyógyvizes központ létrehozására. 

 

Úgy néz ki, Straub ennyivel azonban még nem ússza meg, komoly gondok vannak ugyanis a kaszinó áramellátásával, ami a fűtéshez és a légkondícionáláshoz is szükséges. Az áram az épületbe a kaszinóhoz épült külön kis erőműből származik, ami felé a kaszinó több millió dollár adósságot halmozott fel, és aminek üzemeltetői azzal fenyegetnek, hogy ha az nem kerül rendezésre, nem biztosítják tovább az energiát az épületegyüttes számára.

 

 

Az új hotelt már nem Revel-nek fogják hívni

 

Többek között ez volt az oka annak, hogy az eredeti, 95 milliós vételi ajánlatát a határidőig nem erősítette meg a befektető, és most egy jóval alacsonyabb árral próbálkozott. A különbség valószínűleg bőven fedezi majd a rámaradt adósságot, még akkor is, ha szerinte nem az ő kötelessége kifizetni elődei kintlévőségeit.

 

Annyi biztos, hogy a vételárat készpénzben letette, és az általa ezután megnyitandó hotelt nem Revelnek fogják hívni.

 

Ezen kívül a vételárból az is remélhető, hogy jóval rövidebb megtérülési idővel számolhat, mint az előző tulajdonos, és a borús múlttal rendelkező épület végre megállapodik.