Boczkó Gábor negyeddöntős

2013-08-08
Rédli András legyőzésével Boczkó Gábor jutott be a negyeddöntőbe a magyar párharcból a férfi párbajtőrözők versenyében a budapesti vívó-világbajnokságon.

 

Amint az várható volt, nem esett egymásnak a két hazai vívó, türelemjátékot követhetett figyelemmel a közönség. Előbb Boczkónál volt az előny, majd Rédli vezetett többször egy tussal, a szünetre viszont 4-4-re alakult az állás. A második három percben csak egy-egy tus esett, előbb Boczkó - a 2010-es párizsi világbajnokság egyéni bronzérmese -, majd Rédli szúrt pontosan.

 

A harmadik szakasz első két percében sem pörögtek fel az események, az egymást nagyon jól ismerő két párbajtőröző továbbra is felettébb óvatos volt. Hét-hetes állást követően aztán Boczkó egymás után kétszer eredményesen zárt le akciót, innentől kezdve pedig Rédlinek már futnia kellett az eredmény után. Boczkó azonban taktikusan védekezett, és 11-9-es állást követően négy együttes találattal 15-13-ra nyert.

 

MTI Fotó: Földi Imre

 

"Boczeken volt a nagyobb teher az eredményei miatt, taktikai csata zajlott, melyben az ő vívása dominált - összegzett Rédli. - Én kontrázni próbáltam, ami egy darabig jól működött. A végjáték egy rohanás volt. Nagyon szerettem volna világbajnokságot nyerni, de a 16 közé jutással is igazoltam, hogy helyem van a világ élmezőnyében. Próbálok nem bosszankodni azon, hogy magyarral kerültem össze."

 

Boczkó a negyeddöntőben az olimpiai címvédő venezuelai Rubén Limardo Gasconnal csap össze. 

 

Eredmények:

a 64 között:

Imre Géza-Paolo Pizzo (olasz) 15-14

Rédli András-Mihails Jefremenko (lett) 15-13

Boczkó Gábor-Ido Ajzenstadt (izraeli) 15-4

Niko Vuorinen (finn)-Szényi Péter 15-14

a 32 között:

Rédli-José Luis Abajo (spanyol) 15-12

Boczkó-Kim Szang Min (dél-koreai) 15-11

Vincent Pelletier (kanadai)-Imre 15-6

a 16 között:

Boczkó-Rédli 15-13

 

Forrás: MTI

Címkék: vívás,