River Plate-Boca Juniors: Erre a derbire egy 18-as karika sem lenne túlzás

2018-11-25
A Libertadores Kupa fináléjában idén két argentin csapat, a Boca Juniors és a River Plate csap össze. Ősi riválisok, a szurkolók, és ezért a játékosok is kellően utálják egymást. Az biztos, hogy itt büntetőlapokban nem lesz hiány!

River Plate - Boca Juniors

Libertadores Kupa-  döntő, visszavágó

Online sportfogadás tipp: Lesz piros lap a meccsen

Unibet odds: 1.98

Kezdés: vasárnap 21:00

 

Az az igazság, hogy e találkozóval egy időben amerikai focit is nézhetünk, de könnyen lehet, hogy most a River-Boca keményebb lesz, mint a tojáslabdás változat. Pénteken a Lyon és a St. Etienne derbijére is behúztuk a piros lapot, most a River - Boca találkozón is bepróbálkozunk a kiállítással.

Az ún. odavágó 2-2-vel ért véget, nem volt túl durva meccs, de azért puha sem. A piros lap nem villant fel, de valószínűleg az érzelmek nem voltak még olyan szinten, mint lesznek vasárnap. Ott az első meccsen még tudták a csapatok, hogy nem fog eldőlni semmi, és így is lett. Sajnos számunkra nem túl jó hír, hogy iksz lett a vége, mert itt a Libertadores kupa fináléjában nem számít az, hogy idegenben lőtt gólt egy csapat. Itt egy 2-2 ugyanannyit ér, mint egy 0-0, vagy 6-6.

Szóval ki lehet jelenteni, hogy ezen a visszavágón dől el minden, mivel az első meccsük iksz lett, mintha le sem játszották volna, kb. annyit ér.

A Boca utolsó nyílt edzésére 50.000-en mentek ki a stadionba és környékére, így bíztatták a szurkolók az övéiket, biztosították a támogatásukról őket. A visszavágóra a Boca szurkolói nem mehetnek, ahogy a River szurkolók sem voltak ott az odavágón. Ebben a két klub okosan megegyezett, és valószínűleg jól is tette.

Elég szürreális lehetett a játékosok számára 50.000 ember előtt edzeni, de biztos beléjük égett, hogy mit is jelent ez a meccs a szurkolók számára. Andrés Cunha, az uruguayi spori rutinos róka, a vb-re is vitték, szóval hozzá van szokva a nagy feladatokhoz. De ez a meccs számára is csúcs, nagyon a toppon kell lenni, hogy ezt a meccset kézben tartsa.

Viszont Cunha kezében valószínűleg nem csak a meccs lesz, hanem a lapok is. Nézzük csak meg, hogy milyen színes találkozókat produkált mostanában (https://int.soccerway.com/referees/andres-cunha/203081/)

A Bocának és a Rivernek is vezetett, mindkét meccsen villantotta a pirosat. Mi lesz itt, ha ez a két együttes egymásnak feszül?! Ha beírjuk a google-be, hogy football-derbies-top, minden valamire való összeállításban dobogós párosítás a Boca-River (itt például első)! Ez sokkal több, mint egy meccs, és talán nem is az a kérdés, hogy lesz-e kiállítás, hanem az, hogy mikor jön az első, és a mennyi követi még...

Címkék: sportfogadás, tipp,