Black Caviar végképp halhatatlanná vált

2012-11-13
Ausztrália veretlen szupersztárja, Black Caviar egyedülálló lehetőséget kapva rajthoz állhat a saját magáról elnevezett futamon, miután a Victorian Racing Club döntése értelmében a tekintélyes Lightning Stakes ezentúl az ő nevét fogja viselni.

 

“Black Caviar 22 győzelméből hetet Flemingtonban aratott, köztük öt Group 1 minősítésűt, így teljességgel helyénvaló, hogy ezen a versenyen biztosítsunk számára halhatatlanságot.” – mondta a Victorian Racing Club elnöke, Dale Monteith. “Black Caviar már kétszer megnyerte a Lightning Stakes-t, és őszintén örülnénk neki, ha utolsó versenyévadában részt venne a Black Caviar Lightning-en 2013 februárjában.”

 

Ugyan tulajdonosai hivatalosan még nem jelentették be, hogy Bel Esprit lánya visszatér-e a versenypályákra, ha így lesz, ő lehet az első versenyló a történelemben, aki három egymást követő évben győzni tud ezen a versenyen.

 

A Black Caviar Lightning Stakes az egyetlen Group 1-es 1000 méteres futam Ausztráliában, és egyben a 2013-as Global Sprint Challenge nyitó futama.

 
 
Címkék: lóverseny,