Black Caviar ismét startra kész

2013-02-04
A világ legnépszerűbb lóversenysztárja, a 22 futam óta veretlen ausztrál csodakanca trénere szerint teljesen felépült sérüléséből, és ami fő, a temperamentuma is a régi.

 

Black Caviar hat hónapja, a Royal Ascoton szerzett sérülése óta – a két héttel ezelőtti meglepetésszerű próbafutamot leszámítva –  szombaton állt először a nagyközönség elé, az ausztrál lóversenyzés történelmének legnagyobb publicitást kapott bemutató futásán.

 

Az ausztrál Caulfield lóversenypályán tartott bemutató elkápráztatta a még Amerikából is odasereglett rajongókat, és meggyőzte Peter Moody trénert arról, hogy a kanca ismét minden szempontból csúcsformában van.

 

“Örömmel láttam, hogy ő is itt akart lenni.” mondta Moody, miután Black Caviar 44 másodperc alatt végigvágtázta a 800 méteres távot. „Legutoljára, mikor a Royal Ascot-on láttam, nem volt boldog. Tegnap üde, egészséges és boldog volt.”

Moddy korábban azt nyilatkozta, hogy csak abban az esetben engedi a világ legnagyszerűbb sprinterét 23. alkalommal is rajthoz állni, ha azt látja a lovon, hogy fizikálisan minden rendben van vele, és kedve is van még versenyezni. Mivel Moody minden jel szerint teljesen elégedett volt védence formájával, a kanca visszatérő futama valószínűleg a február 16-i  flemingtoni Lightning Stakes lesz, melyet Black Caviar már kétszer megnyert, s mely az idei évtől kezdve az ő nevét viseli.

  

Címkék: lóverseny,