Black Caviar a zsokéhiba ellenére is nyert Ascot-ban

2012-06-23
Black Caviar bajusznyira volt attól, hogy elveszítse veretlenségét, miután zsokéja, Luke Nolen leeresztette kezét a befutó előtt, és úgy tűnt, nem veszi észre, hogy Moonlight Cloud erőteljesen lopakodik mögötte.

 

Az immár 22 verseny óta veretlen ausztrál szupersztár így kevésbé fensőbbségesen nyerte a futamot, mint ahogyan arra az 1/6-os odds-ból és hírnevéből ítélve számítani lehetett.

 

Black Caviar rajongók ezrei nézték halálra válva az óriási kijelzőkön odahaza Ausztráliában és a TV képernyők előtt a föld minden szegletében, ahogyan Nolen abbahagyja a lovaglást miközben két riválisa mögötte lopódzik. 

Valamit aztán észrevehetett, mert ismét lovagolni kezdett, miközben a zsúfolásig telt lelátókról iszonyú zűrzavar hangjai hallatszottak. 

 

Pár pillanattal később ismét óriási rivalgás tört ki, mikor bejelentették a hivatalos végeredményt: Black Caviar megnyerte a Diamond Jubilee Stakes-t!

 

 

Nolen a futam után készült interjúban elismerte a hibáját, és sajnálatát fejezte ki, hogy ezzel beárnyékolja a ló teljesítményét.

 
Peter Moody, Black Caviar trénere a következőt nyilatkozta: „Black Caviar nem volt 100 százalékos a futamon. Mikor hazaérünk, megvizsgáltatjuk, és elképzelhető, hogy visszavonul.”
 
Ha valóban ez volt Black Caviar utolsó versenye, veretlenül és legyőzhetetlenül fog visszavonulni. A Royal Ascoton aratta sorozatban 22. győzelmét és 12. Group 1 győzelmét.
Ugyan nem dominált az Ascot-on úgy, mint Frankel, elmondhatjuk, hogy körbeutazta a földgolyót, hogy megmérkőzzön a legjobb lovakkal, melyeket ki tudnak állítani ellene, és győzött. Bajnokként tér haza.
 
Reméljük, hogy azért nincs komolyabb gond vele, de akárhogy is lesz: Szép volt, Black Caviar!
 
Fotó: SkySports
 
Címkék: lóverseny,