Black Caviar – egy híján húsz

2012-02-20
Black Caviar (Peter Moody/Luke Nolen) annak rendje és módja szerint nyerte szombaton 23 ezer néző előtt a Lightning Stakes-et Fleminton-ban. A varázslatos kanca ezzel sorozatban 19. versenyét nyerve továbbra is veretlen.


Csupán egy héttel azután, hogy fantasztikusan könnyedén megnyerte a CF Orr Stakes-t Caufiled-ben, az öt éves csodaparipa a hétvégén ismét rajthoz állt. Ez az 1000 méteres futam volt a kilencedik Group 1 versenye, egyben a Global Sprint Challenge sorozatbeli első megmérettetése. 


Black Caviar-nak ezúttal kicsit jobban meg kellett dolgoznia a győzelemért, mivel régi riválisa, Hay List is rajthoz állt, aki maga is első osztályú sprinter – bizonyítja ezt az is, hogy nem maradt le csúnyán Black Caviar-tól a célban.


“Egy pár lépés erejéig megizzasztott [Hay List]  - kicsit aggódtam” mondta Black Caviar zsokéja, Luke Nolen.


“Megemelem a kalapom ez előtt a kanca előtt, mert tényleg keményre vette ma” tette hozzá. „Nehéz helyzet volt, és nagyon bátran viselkedett. Egy kicsit burokban él, különösen, hogy folyamatosan nyeri a versenyeit, és jó volt látni, hogy milyen bátor, mikor nehéz a helyzet.”


Black Caviar végül 55.53 mp alatt ért célba - csupán 0,03 másodperccel maradt el a pályarekordtól. Mikor trénerét, Peter Moody –t arról kérdezték, hogy ott lesz-e Black Caviar a jövő hétvégi Futurity Stakes-en, mielőtt  elindulna Dubai-ba a Golden Shaheen-re, valamint a Royal Ascot-ra a Diamond Jubilee Stakes-re – első reakcióként kizárta a lehetőséget.


 „Azt mondanám, hogy nem lesz ott jövő héten” mondta Moody. „Ahhoz ma egy könnyebb verseny kellett volna… Át fogom beszélni a tulajdonosaival, de ha elmegy Dubai-ba, akkor valószínűleg ez volt előtte az utolsó versenye Ausztráliában.”


Black Caviar 19. győzelme azt jelenti, hogy beállította a legtöbb zsinórban nyert verseny ausztrál rekordját  - ez a bravúr eddig csak New Zealanders Desert Gold-nak (1915-17) és Gloaming-nak sikerült (1919-21).Címkék: lóverseny,