Bitcoin konferencia Londonban

2013-06-21
"Az internet megjelenése óta a történelem legfontosabb találmánya a bitcoin." Ezek Roger Ver bitcoin beruházó szavai, akit egyébként "Bitcoin-Jézus"-nak is hívnak szakmai körökben. Vannak, akik ezt a kijelentést túlzásnak vélik, ám rajta kívül sokan látják még így.

  

London elegáns üzleti negyedében, a Canary Warf-on rendezik meg a Bitcoin London elnevezésű egynapos szakmai konferenciát július 2-án,ahová csak meghívottak mehetnek. A konferencia témája a bitcoin jelentősége és fontossága, melyben a a jövő digitális fizetőeszközét látják. Nem meglepő, hogy a meghívottak között a pénzvilág nagynevű képviselői is ott vannak.

 

Noha a konferenciát leginkább azért szervezték, hogy felhívják a figyelmet a bitcoin létezésére, valamint hogy minél többen megismerkedjenek vele és a digitális fizetőeszköz iparral közelebbről, lesznek előadások a gyorsan fejlődő iparág jövőjéről, a bitcoin-gazdaság evolúciójáról. Szót ejtenek ezen kívül a mostani és a jövőbeni szabályozási és törvényi kihívásokról, amikkel a bitcoin iparágnak szembe kell néznie.

 

Valószínűleg nem véletlen, hogy nagy kockázati befektetők, és befektetési alap működtetők is kifejezték szándékukat a konferencián való részvételre. A rendezvény a résztvevők tekintetében inkább egy nagy olvasztótégelyhez hasonlítható; részt vesznek rajta olyanok, akik sokat tudnak a bitcoinról, olyanok, akik többet szeretnének tudni róla, és olyanok, akik szeretnének, szándékoznak, és képesek is ebbe az újfajta fizetőeszkközbe beruházni.

 

Nemrégiben írtunk a bitcoinról, mint a szerencsejáték ipar egyik nagy esélyéről, melynek használatával akár a jelenlegi magyar szerencsejáték szabályozás alapján is lehetne legális online szerencsejáték oldalakat működtetni akár hazánkban, akár bármelyik, szabályozott szerencsejáték iparral rendelkező államban.