Bíróság ítélte meg a 12 milliárdos kaszinónyereményt

2013-01-08
Egy amerikai férfi, aki egy ötcsillagos vietnámi hotelben pörgette ki egy nyerőgép 55 millió dolláros jackpotját, megnyerte azt a pert, amit a kaszinó ellen indított, miután az nem volt hajlandó kifizetni neki a nyereményt.

 

A Ho Chi Minh városi bíróság hétfőn a játékos javára döntött az ügyben – közölte egy neve elhallgatását kérő tisztviselő, aki további információkat nem közölt az esettel kapcsolatban.

A médiában megjelent híradások szerint a bíróság úgy találta, hogy a kaszinónak ki kell fizetnie a férfi nyereményét, mely a kaszinó szerint a gép hibás működéséből adódott, és több, mint ezerszerese annak, melyet az a gép maximálisan kifizethetett volna.

 

Az állami tulajdonban lévő Thanh Nien napilap szerint a férfi – akire Ly Sam-ként hivatkoztak – 2009 októberében a Sheraton luxushotel egyik nyerőgépén játszott, mikor egyszer csak elkezdett villogni a $55.542.291,70 nyeremény a képernyőn.

A cikk szerint a férfi fotókat is készített a gépről, a jelenlévő többi játékost pedig megkérte, hogy tanúsítsák, hogy látták, amint nyert.

A kaszinó vezetője azonban nem volt hajlandó írásos igazolást adni a hihetetlen nagyságú összegről, később pedig azt állították, hogy a nyeremény nem érvényes, mert az a nyerőgép hibájából adódott.

 

A kaszinó tulajdonosa a bíróságon elmondta, hogy a gép által kiadható nyeremény maximális nagysága 46.000 dollár (10 millió forint) lett volna.

A bíróság elutasította a cég érveit, mivel szerintük nem tudták bebizonyítani, hogy a gép valóban meghibásodott. A vállalat képviselői fellebbeznek az ítélet ellen.