Bezárnak három orosz kaszinót – Szocsit fel kell virágoztatni!

2015-02-13
Kiadták az ukázt: Putyin kedvenc városát, Szocsit márpedig villámgyorsan fel kell virágoztatni, ezért áprilisig bezárják az Azov-City-ben lévő három konkurens kaszinót!

 

A TASS orosz hírügynökség által kiadott közlemény szerint az orosz kormány április 1-ig bezárja a Krasnodar Krai régióban lévő Azov-City szerencsejáték zóna három kaszinóját. A döntés derült égből villámcsapásként érte a szerencsejáték szektort, hiszen a krasnodari kormány legutóbbi, 2014. júniusi jelentése szerint az itt üzemelő három kaszinó – az Oracul, a Shambala és a Nirvana – folyamatos növekedést mutatott 2010-es indulása óta. 

 

A CalvinAyre hírportál szerint a három kaszinó 2010-ben körülbelül 45 ezer, 2013-ban 254 ezer, 2014 első öt hónapjában pedig 128 ezer látogatót fogadott. 

 

A hírek szerint az orosz kormány ennek ellenére azért döntött úgy, hogy lezárja ezt a szerencsejáték szektort, hogy ezzel is elősegítse a másik három - és különösen a legutóbb, Szocsiban megnyitott - zóna fellendülését. 

 

Az orosz pénzügyminisztérium állítólag legalább 10 milliárd rubel (145 millió dollár) támogatást nyújt a bezárásra ítélt kaszinók tulajdonosainak.  

 

A három kaszinó üzemeltetője közül valószínűleg az Oracul anyavállalatát, a Royal Time Group LLC-t fogja leginkább megviselni a döntés, hiszen ők nemrégiben 1,5 milliárd rubeles beruházást hajtottak végre a komplexumban, melynek során egy új kaszinócsarnokot és egy ötcsillagos hotelt is átadtak a nagyközönségnek. Ennek ellenére a cég azt tervezi, hogy továbbra is aktív marad az orosz kaszinópiacon, a hírek szerint a cég már azt tervezi, hogy a Primorye szerencsejáték szektorban épít egy új kaszinó komplexumot.

 

Szocsiban egyébként tavaly júliusban jelöltek ki meglepetésszerűen egy új szerencsejáték zónát a már meglévő három mellé, azonban hiába adott a jogi lehetőség, eddig még egyetlen befektető sem érdeklődött komolyabban a lehetőség iránt.

 

Címkék: kaszinó,