Betiltotta a Paddy Power reklámját a Bank of England

2012-07-23
Az Egyesült Királyság központi bankja a szerencsejáték cég azt a reklámját vonatta vissza, melyben egy bankjegyen animálva szerepeltetik a királynőt.

 

A futball Európa Bajnokság alkalmával bevezetett reklámkampány Blippar technológiát használva kelti életre a királynő arcát egy tízfontos bankjegyen, és focimérkőzéssel kapcsolatos véleményeket ad a szájába.

 

A Bank of England szóvivője megerősítette, hogy visszavonatták a Paddy Power-rel a kampányt, mivel a királynő képmásának használatára nem kértek engedélyt. A közlemény szerint a fogadóiroda megsértett egy 1981-ben kiadott törvényt, mely értelmében a Bank of England előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos reprodukálni bármely bankjegyet, vagy annak részletét.

 

A Paddy Power szóvivője által kiadott közlemény szerint a fogadóiroda „nem volt biztos benne”, hogy törvényt sértett, de „boldogan nyugdíjazza a királynőt”.

A kampány elindításakor a Paddy Power megjegyezte, hogy „Lehet, hogy azt kockáztatjuk ezzel, hogy  aTower-be zárnak minket, de amennyire tudjuk, a királynő szereti a szerencsejátékot, és biztosak vagyunk benne, hogy őfelsége a vicces oldalát fogja nézni a dolognak.”

Arról nincs információ, hogy a királynő hogyan fogadta a kampányt …

 
Címkék: fogadás, sportfogadás,