Betiltják a közösségi pókert Kínában

2018-05-23
Június 1-től a kínai kormány szigorú tilalmat vezet be a közösségi pókerjátékokra és azok promóciójára. A meglepő lépés óriási hatással lesz Ázsia egészére, a szakértők egyenesen “kínai fekete pénteket” emlegetnek.

 

Az utóbbi időben a hatóságok egyre több helyen vizsgálódnak a közösségi kaszinójátékokkal kapcsolatban, azok valódi szerencsejáték vonzata miatt. Májusban Washington állam illegális szerencsejátéknak minősítette az ingyen pénzes pókert és betiltotta őket az államban, és hasonló helyzet alakul most Kínában is.

 

Az intézkedésekkel többek közt betiltják a közösségi póker- és kaszinójátékokat, és a szolgáltatók nem népszerűsíthetik ezeket a közösségi médiában. Ez a lépés megsemmisítő hatással lesz a kínai pókerjátékosokra, mivel a legtöbb ilyen játék csak ezeken a közösségi csatornákon keresztül érhető el jelenleg.

 

A legtöbb játékos ilyen módon kvalifikálja magát az élő versenyekre, és az ilyen online játékokkal szerzett tapasztalatok lehetőséget nyújtanak a kínai játékosoknak arra, hogy gyakoroljanak arra az esetre, amikor Ázsiában és más olyan helyeken járnak, ahol a póker a legális.

 

Június 1-től az olyan app áruházak, mint a Google Play, az Apple App Store és a WeChat is kötelesek lesznek eltávolítani a pókerrel kapcsolatos szoftvereket. Az Asian Gaming híradása szerint az utóbbi – ami a WSOP promóciójának elsőszámú felülete volt Kínában - már el is távolította a WSOP appot az áruházából. 

 

Az egyik leginkább érintett cég azonban a szakértők szerint valószínűleg a hongkongi székhelyű Boyaa Interactive online játékszolgáltató és fejlesztő lesz, mely bevételének fele a póker témájú közösségi játékokból származik.