Betiltanák az élő sportfogadást Tirolban

2015-02-12
Az osztrák tartomány módosítani készül jelenlegi szerencsejáték szabályozását, és az intézkedés részeként megtiltanák az élő sportfogadási lehetőséget mind az online, mind a földi fogadóirodákban.

 

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Zöld Párt alkotta koalíció szerint a jelenleg érvényben lévő, 2002-es szerencsejáték törvényt felül kell vizsgálni, és szigorítani kell a sportfogadásra vonatkozó szabályokat. „Az elsődleges szempont a játékosok védelme és a függőség megelőzése, ezért be szeretnénk tiltani a mérkőzések közbeni fogadási lehetőséget. Az ilyen fogadások gyors döntéshozatalt igényelnek, ami növeli annak esélyét, hogy a játékos elveszíti az önuralmát, ami növeli a kockázatot.” – nyilatkozta Patrizia Zoller-Frischauf, tiroli kormányhivatalnok és az ÖVP tagja.

 

A jogszabálytervezet értelmében a szolgáltatóknak a jövőben a jelenlegi összeg dupláját, 150 ezer eurót kell fizetniük az engedélyekért. 

 

Éjfél és reggel 8 között megtiltanák a sportfogadást; az 1000 eurónál magasabb téttel játszani szándékozó játékosoknak pedig kötelező lesz igazolniuk a személyazonosságukat.

 

A javaslatot még nem vitatta meg a Parlament, de az általános vélekedés szerint a törvényt egészen biztosan elfogadják. Nem csak az ÖVP és a Zöld Párt, hanem az ellenzék is támogatja a módosítási javaslatot, beleértve a Szociáldemokrata Pártot is.