Betegszabin volt, lemaradt a lottónyereményről

2013-07-15
Egy munkahelyi lottószindikátus 28 millió fontot (9,4 milliárd forintot) nyert az EuroMillions lottón. A csoport egyik tagja pert indított társai ellen, mert a pénz beszedése napján betegszabadságon volt, és ezért nem akarnak adni neki a nyereményből.

 

A 31 éves Louise Whitby terhességi rosszullét miatt nem tudott munkába menni azon a napon, mikor kollégái összedobták a pénzt az közös lottóra. Mikor másnap bement az irodába, meglepetten tapasztalta, hogy egyik munkatársa sincs ott. Akkor tudta meg, hogy megnyerték az Euromillions lottó 28 millió fontos főnyereményét.

 

A hölgy természetesnek tartaná, hogy mivel 2 éven keresztül minden héten együtt játszottak, ő is részesül a nyereményből, kollégái azonban másképp gondolják. 

A Daily Mailnek elmondta, hogy az ominózus napon meg is kérte kollégáit, hogy fizessék be helyette az összeget, ők azonban ezt megtagadták. Az ily módon csak tíz dolgozóból álló szindikátus aztán megnyerte a főnyereményt, amivel egyenként 2,8 millió (942 millió forintot) fontot kasszíroztak. Ha Whitby-t is bevennék, fejenként nagyjából 100 millióval forintnak megfelelő összeggel kevesebbet, 841 millió forintot kapnának. 

“Soha nem lesznek boldogok azzal a pénzzel.” – kesergett a lapnak Whitby. „A barátaimnak tartottam őket, de ezek után soha többé nem fogok beszélni velük.”

 

A kollégái egyébként a nyeremény után felmondtak, így csak egyedül Whitby maradt az egész irodában. „Az elmúlt két évben minden egyes héten befizettem a részemet, de a múlt héten otthon maradtam, mert rosszul voltam. Mikor ezen a héten visszajöttem dolgozni, mondtam nekik, hogy be akarom fizetni a részem, de azt mondták, hogy vegyek inkább zsákbamacskát azon a pénzen. Most, hogy nyertek, azt mondják, én egy pennyt sem kapok – hihetetlen.  Soha többé nem fogok tudni itt dolgozni.” – dühöngött Whitby, aki  ügyvédet fogadott, hogy megpróbálja megszerezni a véleménye szerint őt megillető részt a pénzből. 

 

Olvasóink szerint kinek van igaza? Jár neki a pénz, vagy sem?