Betegeskedik a Szerencsejáték Zrt. vezére, július 6-án meneszthetik

2015-06-26 FRISSÍTVE!
Napok óta betegállományban van Szentpétery Kálmán, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója, akinek jövőjéről július 6-án dönthetnek – tudta meg a Fortunaweb.

 

A lottócég vezére ezen a héten nem dolgozott, június 25-éig táppénzen van, utána pedig szabadságon lesz – erősítették meg honlapunk érdeklődésére a Szerencsejáték Zrt.-nél. Talán súlyosabb baja nem lehet, mert azt mondták, kedden is bent járt munkahelyén, a Csalogány utcában, s hétfőn újra be fog menni.

 

Szentpétery hobbija a vadászat, elnöki tisztet tölt be az Országos Magyar Vadászkamara Főváros és Pest megyei Területi szervezeténél, ezért a Fortunaweb ott is érdeklődött utána. Nagy István titkár szintén arról tájékoztatott, hogy az elnök jelenleg betegállományban van, de hogy mikorra várható a felépülése, azt nem sikerült megtudni tőle. „Nem én vagyok az orvosa, ezért nem tudom megmondani” – fogta rövidre a titkár.

 

A Szerencsejáték Zrt.-t 2010 nyara óta vezető Szentpéteryről június elején terjedt el a hír, hogy menesztheti az állami cég felett tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., mert a lottócég elnök-vezérigazgatója Simicska Lajos üzletember érdekeltségi körébe tartozik. Az MNV igazgatóságának legutóbbi ülésén mégsem került sor az elmozdítására, ám a jelek arra mutatnak, hogy már nem sokáig marad a helyén a Szerencsejátéknál. 

 

Megkerestük az MNV kommunikációs osztályát is, ahol azt válaszolták, hogy az igazgatóság július 6-án, hétfőn tartja soron következő ülését, de indokolt esetben ülés tartása nélkül is hozhat döntéseket.

 

Pósfai Gyula