Besiktas - Bayern München: A tét nélküli témeccs

2018-03-14
Aki izgalmas meccsre vágyik, az ne nézze a Besiktas-Bayernt. Már az is probléma, ha minimális elvárásunk van a mérkőzéssel kapcsolatban, mert itt nagyon könnyen alapjáratra tehetik magukat a csapatok.

Besiktas - Bayern München

Az odavágót 5-0-ra nyerte meg a Bayern, így a továbbjutás eldőlt. Münchenben Vida a 16. percben mehetett zuhanyozni piros lapja után, bár talán meg sem izzadt még úgy igazán. A fáradó Besiktast pedig felőrölte a Bayern, Alaba még a félidőben vezetést szerzett, a másodikban pedig további négy gólt hoztak össze Lewandowskiék.

Látunk-e focit Isztambulban, és ha igen, akkor milyet?

A München 5-0-ra nyerte az odavágót, ha idegenben is betalál, akkor minimum hét gólt kell lőnie a Besiktasnak. Gyakorlatilag a továbbjutás eldőlt, így tényleg jó kérdés, hogy melyik utat választja a két együttes. Játszhatnak egy olyan BL-meccset, ahol eredménytől függetlenül csak játszanak egy jót, és szórakoztatják a közönséget, vagy kimennek, és alibi focival lecsorgatják a 90 percet. Mindkét forgatókönyv lehetséges, de mi az elsőre tippelünk.

Ami tény, a München hétvégén a Lipcséhez utazik, de 20 pont az előnye a bajnokságban, szóval egy zakó sem tragédia. Viszont a Besiktas nagyon éles és fontos bajnokira készül, vasárnap a 3. helyen álló Basaksehirhez utaznak Qaresmáék. Az kulcsmeccs a javából, hisz mindkét együttesnek 50 pontja van, míg az élen álló Galatasaraynak 53. Szóval reális esély van bajnoki címet nyerni, de az is lehetséges, hogy a Basaksehir beelőzi a Besiktast, és akkor jövőre ugrik a BL-szereplés.

A Besiktasnak elég sok feladata van még a bajnokságban, nehéz meccsek, melyeket jó lenne megnyerni. A másik oldalon pedig ott a Bayern, gyakorlatilag bajnok, a Dortmund ellen DFB Kupa találkozóig pedig két hét van még. Lehet focizni egy jót, méghozzá BL-meccsen, ami azért nem sűrűn fordul elő. Ebben a játékban pedig vagy partner lesz a hazai csapat, vagy otthon is kap egy méretes pofont.

Hazai oldalon Vida eltiltott, Töre, Pepe és Tosic sérült. A Münchenben Koman, Neuer és Tolisso nem léphet pályára.

Tippek

Az odavágón négy sárga és egy piros lap volt, itt a visszavágót akár lap nélkül is lehozhatja Oliver spori. Angol játékvezető, így ő aligha ad majd lapot az apró szabálytalanságokra. Ha úgy adódik, és a játékosok partnerek lesznek, lap nélkül is lehozhatja a meccset, ami ugye a sporiknál jó pont. Szóval a 3.5 büntetőlap alatt opció 1.65-ért egy erős tipp részünkről. A továbbjutás eldőlt, itt egyik félnek sem célja agyonrúgni a másikat. Továbbmegy a jobb csapat, tényleg nehéz elképzelni azt, hogy a szabálytalanságokról szóljon a találkozó.

Lehet fogadni, hogy Lewandowski 1.5-nél többször találja el a kaput, avagy kevesebbszer. Valószínűleg többször, ha nem kezd, a tétet visszakapjuk. Ha kezd, akkor vélhetően aktív lesz. Az odavágón nemhogy kaput eltaláló lövésből, de gólból is hozta az overt ilyen line mellett.

Az unibeten 3.75-ös szorzót ér, ha megint minimum 5 gólt látunk. Ha 'csak' négyet, az 2.17-es odds. Márpedig vagy négy kinéz, mert ha már játszani kell, akkor miért ne játszanának egy élvezetes találkozót. A Bayern utolsó 11 BL-meccsén legalább három gól mindig összejött, és a Besiktas sem elveszett csapat. Lens, Quaresma, Babel, Negredo, Vagner Love és Talisca is ott van a keretben, szóval vannak itt potenciális gólszerzők bőven. Nem véletlenül volt csoportelső a török együttes, és akad több csapat a 16 között, amely ellen esély lett volna továbblépni. Sőt még az odavágó is alakulhatott volna másképp, ha Vidát nem állítják ki a meccs elején, de az már történelem.

Címkék: sportfogadás, tipp,