Az éjjel mégis véget ért: Ki lesz Bernd Storck utódja?

2017-10-19
Bernd Storck felmondását kedden elfogadta az MLSZ vezérkar, az Unibet pedig azonnal lépett. Máris lehet fogadni Storck utódjára... de ne szaladjunk ennyire előre!

 

Dárdai lerakta az alapokat

Az előző Európa-bajnokság selejtezőinek még Pintér Attilával vágott neki a magyar labdarúgó-válogatott, és rögtön az első tétmeccsen sikerült kikapni Észak-Írország ellen. A meccs hajrájában úgy ráijesztettünk az ikszért érkező észak-ír srácokra, hogy ijedtükben két góllal válaszoltak. Paff, hidegzuhany, Pinyőnek mennie kellett. Kommunikációban sem volt erős a Puskás Akadémia jelenlegi edzője. Őt váltotta Dárdai Pál, aki beugróként egyből mindenki kedvence lett. Őszinte volt, nem köntörfalazott, nem árult zsákba macskát. A keret minőségéhez igazította a taktikát, ami többé-kevésbé működött is. Ebben volt némi rutinja, hisz a Berlinnél sem áll rendelkezésére Messi- és Ronaldo-féle világsztár, mégis sikeres a Hertha. Lerakta az alapokat, amire Storck építhetett.

 

 

Bernd Storck jött, látott, mert és nyert

Dárdainak aztán választania kellett, mert a Berlin érthető módon nem engedte neki, hogy párhozamosan a magyar válogatott munkáját is irányítsa, ő pedig maradt a Berlin mestere. Érkezett Storck, aki az U20-as magyar válogatott élén azért hozott le jó meccseket. Aztán kivezette a magyar labdarúgó-válogatottat az Eb-re. Olyat tett, amit előtte 40 éven át senki. Ez tény, és a tény az marad akkor is, ha a mostanában sokat emlegetett szerencsét hozzuk fel. Igen, szerencséje volt, hogy a selejtező-csoportot végigbundázta a görög válogatott, és szerencséje volt, hogy a norvégokat kaptuk a pótselejtezőben.

Aztán az Eb-n csoportgyőzelemre vezette a magyar együttest, ami még mindig hihetetlen. Dzsudzsákék megfektették Ausztriát, a sógorok azóta is keresik korábbi önmagukat. Aztán Izland sem bírt el velünk, végül pedig Ronaldóék izgulhattak ellenünk, nehogy véletlenül 3-3-nál lőjünk egy újabb gólt. A belgák aztán elintéztek minket, de az akkor senkit sem érdekelt igazán. Annyira azért realista az átlag magyar, hogy nem vár el csodát a srácoktól.

 

Az éjjel mégis véget ért

A magyar könnyűzene egyik elfeledett számát énekelte mindenki. Az éjjel soha nem érhet véget. De véget ért. Barátságos meccsek, tétmeccsek, mind egyre ment. Illetve nem ment. Ment viszont Juhász és Király, Gera Zoli pedig maradt, de sérülései miatt ritkán tudott igazán önmaga lenni, sok meccset ki is kellett hagynia. A Storck-éra legmélyebb pontja az Andorra elleni 1-0-volt, amikor pékek, tanárok, sofőrök és  portások játszottak a mi 'profijaink' ellen.

 

 

A szélsőségek kapitánya volt

Berns Storck volt fenn és lenn, de ilyen az edzők élete. Azt nem lehet elvenni tőle, hogy kijutatta a csapatunkat az Eb-re, és ott becsülettel helyt állt, sőt túlteljesítette a reális elvárásokat. A vb-selejtezők és a felkészülési meccsek már értékelhetetlenek voltak, de nem biztos, hogy erről csak Storck tehet, ahogy az Eb-n játszott meccsek sem csak ex-kapitányunkat dicséri. Az Andorra elleni 1-0-t még túlélte a mester, de kikaptunk Svájc és Portugália ellen is, valamint a Feröer elleni győzelmet is vereségként élte meg a magyar szurkolók többsége, így Csányi Sándorék nem tehettek mást, elfogadták Bernd Storck lemondását.

 

Ki lesz az utód? 

Az Unibet kínál pár 'opciót', egészen pontosan 8-at:

Marco Rossi a legesélyesebb az unibet szerint, 1.80-as odds-szal fizet, ha december elsején ő lesz a válogatott edzője. A Kispesttel gyakorlatilag csodát tett, stabil védekezéssel és két, NBI szinten kiemelkedő csatárral sikerült bajnoki címet nyernie a Vidi és a Fradi előtt.

Ha mégsem Rossi, akkor Paulo Souza, aki a Videotonnal bajnok lett, és a Vidit EL-főtáblára jutatta. Amiben hasonlított Rossira, hogy ő is inkább a védekezésre épített, racionális focit játszatott a srácokkal. Souza 2.75-ös szorzóval fogadható, ő a második legesélyesebb a megüresedett posztra, ha az unibet által kínált lehetőségek nézzük.

Szabics Imre kinevezése 5.00-ös odds, Lőw Zsolté 7.00-es. Herczeg Andrásra is fogadhatunk 10.00-es szorzóval, de ami még viccesebb, hogy Bölöni Andrásra is, méghozzá 12.00-es odds mellett. A mi véleményünk, hogy rá minimum egy 101.00-es szorzót kéne adni. Dárdai Pálra 12.00-es az odds, és szintén 12.00-es az odds Mészöly Gézára.

Mindenki Dárdait szeretné, de neki szerződése van a Berlinnel. Nem kizárt, hogy egyszer lesz még a válogatott élén, de nem most. Az Unibet igazából trükkös, mert hasonló fogadások esetén azért egy ' a felsoroltakon kívül más ' opciót is meg szokott jelölni. Illetve nem minden esetben, de azért van még 20-30 név, akit fel lehetne dobni. Mi azért kíváncsiak lennék egy ilyen, a felsoroltakon kívül más opcióra, és az ehhez társuló szorzóra. (Az Unibettől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy hamarosan frissítenek a jelöltek listáján..)

Ha őszinték akarunk lenni, akkor talán egyedül Marco Rossi az (a felsoroltak közül), akinek a kinevezése realitássá válhat. A Kispest élén bizonyított, őszinte, egyenes ember, és jól ismeri a magyar körülményeket, a magyar valóságot is... 

 

 

Címkék: sportfogadás, tipp,