Berki új gyakorlattal érkezik az ob-re

2013-08-23
A férfiak számára külön tétet jelent majd a hétvégi torna országos bajnokságon, hogy az esemény az első válogató a szeptember végén kezdődő antwerpeni világbajnokságra. Az olimpiai bajnok Berki Krisztián a Tornacsarnokban mutatja be először új gyakorlatát.

 

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a tavaly Londonban aranyérmet nyert lólengés-specialista az ob-n már olyan bemutatóval lép a szerhez, amelyben más összetételben szerepelnek az elemek, s egy tizeddel anyagerősebb is, mint az ötkarikás diadal alkalmával. Berki új gyakorlatának kiindulópontszáma így 7.0-ra emelkedett, bár az előzetes tervek szerint a selejtezőben még a 6.7-es kiindulópontú produkcióját láthatja a közönség.

 

A szintén londoni olimpikon Hidvégi Vid az elmúlt időszakban mind a hat szeren készült, így az ob-n mindegyiken indul majd. Kállai Zoltán és Tálas Bence szintén az összes szeren mutat be gyakorlatot.

 

A világbajnokságra öt férfi tornász utazik el, kettőt Kovács István vezetőedző jelöl ki, további három versenyző pedig az egyéni összetettben és a szerenként elért eredmények helyezési pontjai alapján kerül be a vb-csapatba. A második vb-válogatót szeptember 4-én rendezik.

 

"A felkészülés eddig jól sikerült, kíváncsian várom, ki, mit mutat az ob-n" - nyilatkozta Kovács István. "Berki Krisztián új gyakorlatáról azt gondolom, hogy szebb, mint amivel olimpiai aranyat nyert."

 

A nőknél a vírusos megbetegedéssel küzdő olimpikon, Böczögő Dorina nem indul az ob-n, Makra Noémi azonban mind a négy szeren érdekelt lesz. A nők számára a két hét múlva sorra kerülő szombathelyi Grand Prix lesz a vb-válogató.

 

"Számunkra az országos bajnokság egy felmérési állomás" - mondta Draskóczi Imre női vezetőedző. "A tatai egyéni edzőtáborból érkező Makra Noémi nagyon jó formában van, azt pedig sajnálom, hogy Böczögő Dorina belázasodott, de a GP-n már ő is ott lesz."

 

A Tornacsarnokban pénteken 16 órától az egyéni összetett versenyt, szombaton 15 órától és vasárnap 10.30-tól pedig a szerenkénti döntőket rendezik meg. Szombaton a férfiaknál a talaj, a lólengés és a gyűrű, a nőknél pedig az ugrás és a felemáskorlát fináléira kerül sor, míg vasárnap a férfiak ugrásban, korláton és nyújtón, a nők pedig gerendán és talajon versenyeznek.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény,