Berki aranyat szerzett a Vk-versenyen

2013-03-17
Berki Krisztián, London olimpiai bajnoka szép gyakorlattal nyerte a lólengés döntőjét a tornászok Franciaországban zajló Világkupa-versenyén.

 

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a négy tornászt felvonultató fináléban Berki 6,7-es kiinduló pontú gyakorlatát mutatta be, produkcióját pedig 15,966 ponttal jutalmazták a bírók. A magyar versenyző mögött az ötkarikás bronzérmes brit Max Whitlock végzett másodikként 15,7 ponttal.

 

Az A-kategóriás, meghívásos Vk másik magyar indulója, Hidvégi Vid a szombati selejtezőben a gyakorlat közben leesett a lóról, s a hiba miatt csak 14,166 pontot kapott, ez pedig kevés volt a döntőbe jutáshoz.

 

Kovács István férfi vezetőedző úgy vélte, Berki számára kifejezetten jó egy nemzetközi versenyen aratott győzelemmel kezdeni az évet, s hozzátette, külön öröm, hogy tanítványa egy szép gyakorlattal tért vissza.

 

„Nemcsak a sikernek örülök, hanem annak is, hogy újra nemzetközi mezőnyben léphettem a szerhez. - mondta az Újpest 27 esztendős tornásza a verseny után. - Ebben a csarnokban tavaly is jártam már, akkor is teltház volt, most is sokan voltak, és nagyon jól esett, hogy alig tudtam kiszabadulni a rajongó gyerekek gyűrűjéből.”

 

A kétszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok Berki hozzátette: nem jelentett számára terhet, sőt, inkább önbizalmat adott neki, hogy olimpiai aranyérmesként kellett szerhez lépnie.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény,