Beperelte egy játékos a Betfred-et, mert nem fizeti ki a nyereményét

2018-11-30
Andrew Green pert indított a Betfred fogadóiroda ellen, miután az megtagadta 2 millió dollár nyereményének kifizetését.

 

Az 52 éves Andrew Green januárban egy nap a Betfred oldalán játszott a Frankie Dettori’s Magic Seven elnevezésű játékkal, mikor egyszer csak kipörgette a játék 2,19 millió dollár értékű jackpotját. Legalábbis azt gondolta… 

 

Ahogyan az ilyenkor várható, Green szinte eksztázisba esett, és egyből elvitte a családot és barátokat ünnepelni, mely során úgy 3200 dollárt (több mint 900 ezer forintot) költött. Sajnos azonban pár nappal később a Betfred felvette vele a kapcsolatot, és közölte vele a rossz hírt:  „szoftver hibára” hivatkozva nem fizeti ki a nyereményt. – adta hírül a BBC.

 

Green persze enyhén szólva felhúzta magát. A Betfred próbált bocsánatot kérni, és felajánlott neki egy 76 ezer dolláros kártérítést, Green azonban nem kért ebből, és beperelte az irodát. A bírósági meghallgatások november végén kezdődtek.

 

Andrew Green

 

Green szerint egy “szoftver hibára” hivatkozva nem tagadhatják meg a nyeremény kifizetését. Azt állítja, hogy a Betfred nem adott semmilyen bizonyítékot az állítás alátámasztására, és szerinte még ha hibás volt is a szoftver, ő azt nem tudhatta, és nem tehető felelőssé érte. “Úgy éreztem magam, mint akit agyonrugdostak.” ismerte be Green, aki már hat órája játszott, mikor nyert. „Még ha géphibáról is van szó, nem az én hibám – én csak annyit tudtam csinálni, hogy megnyomtam egy gombot.” – nyilatkozta.

 

Azt állítani, hogy egy számítógépes hiba eredményezett olyan hibát, ami miatt egy játékos nyert, elég gyenge kifogásnak tűnik, és meglehetősen nehezen hihető, ennek ellenére elég gyakran megtörténik – írja az eset kapcsán a CalvinAyre.com. Nyáron például a FanDuel tagadta meg egy játékos nyereményének kifizetését, ugyanígy számítógép hibára hivatkozva. Akkor Anthony Prince 82 ezer dollárnak mondhatott búcsút, miután a fogadóiroda szerint a 750:1-es odds hibás volt. Miután az eset jelentős sajtóvisszhangot kapott, a vállalat végül mégis kifizette a nyereményt.