Benedek Tibor az új vízilabda-kapitány

2013-01-04
Benedek Tibort választotta a férfi vízilabda-válogatott szakvezetőjévé a sportági szövetség (MVLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén. A szövetségi kapitányi megbízatás négy évre szól.

    

    A 15 tagú testület a jelöltek meghallgatása nélkül, a benyújtott pályázatok alapján döntött Benedek javára. A voksolás már az első körben eldőlt.

    A december 28-i határidőig hárman adtak be pályázatot: Benedek Tibor, a Debrecenben edzősködő Gyöngyösi András és a Szeged trénere, Vincze Balázs. Az elnökség titkos szavazással döntött az új szakvezetőről, aki jövő csütörtöktől áll munkába.

    A játékosként háromszoros olimpiai bajnok, 40 esztendős Benedek Tibor Kemény Dénes, az év végén távozott - időközben a szövetség elnökévé választott - kapitány segítőjeként dolgozott 2010 tavaszától, a tavalyi két Világliga-mérkőzésen pedig ideiglenesen megbízott szakvezetőként már egyedül vezette győzelemre a válogatottat a román és az olasz csapat ellen.

    Az MVLSZ december 17-én írt ki nyilvános pályázatot a posztot 1996 vége óta betöltő Kemény Dénes távozásával megüresedett férfi szövetségi kapitányi tisztségre.

    A szakvezetőre nagy munka vár: a korábban megszakítás nélkül háromszor is ötkarikás aranyérmes, a tavaly nyári londoni olimpián viszont csak ötödik férfiválogatott idén nyáron már vízbe száll a barcelonai világbajnokságon, és akkorra ütőképes együttest kell formálnia Benedek Tibornak. A csapatépítést szolgálja az ősszel elrajtolt Világliga, amelynek aktuális csoportmeccse ebben a hónapban lesz: a négyes harmadik tagja, az orosz válogatott január 30-án fogadja a magyarokat.

    "Piros betűs ünnep számomra a mai nap! Borzasztóan örülök, köszönöm szépen az elnökség bizalmát! Nagyon nagy megtiszteltetés a magyar válogatott kispadján ülni." - mondta az új kapitány a  vízilabda-válogatott hivatalos honlapjának (www.vlv.hu) nyilatkozva, majd hozzátette: a mai nap az ünneplésé, holnaptól pedig elkezdődik a munka. 

    "A részletekkel kapcsolatban egy kis türelmet kérek a sajtótól, a következő néhány napra szükségem van ahhoz, hogy alaposabban fel tudjam vázolni az elkövetkező időszakot. Egy biztos: számomra mindig csak a győzelem lesz elfogadható, de ennek eléréséhez megfelelő tervek kellenek és magát a végcélhoz vezető utat is rendkívül fontosnak tartom" - szögezte le Benedek Tibor.

 
Forrás: MTI
 
 
Címkék: vízilabda,