Bemutatják az első 3D-s lóversenyfilmet

2012-04-25
Ma mutatja be a Sky 3D csatorna a világ legelső 3D-s, lóversenyzéssel kapcsolatos filmjét, melyben a világ legjobb versenylovát, Frankel-t is megcsodálhatjuk.

 

A tavaly októberi QIPCO British Championship Day-en készült 24 perces dokumentumfilm narrátora a legendás Sir Peter O’Sullevan. A film azt örökíti meg, ahogy a világ legjobb versenylova, Frankel kilenc testhosszal nyeri a csodálatos őszi napsütésben megtartott futamot az Ascot-on.

 

A beharangozó szerint a lovakról egészen lélegzetelállító felvételek születtek, melyek lehetővé teszik hogy a nézők „közvetlen közelről” figyelhessék meg ezeket a csodálatos teremtményeket, és úgy lássák a világ legnagyobb versenylovait, ahogy azelőtt még soha. Egészen elképesztő a látvány, ahogyan a lovak kiugranak a rajtgépből, aztán szinte velük együtt rohan végig a néző a pályán. Nem csak a versenyt, és az az előtti felvonulást élhetjük át, ahol szinte minden egyes szőrszálat egyenként látni a nagyfelbontású képen, hanem még a verseny utáni csutakolásba is bepillanthatunk.

 

Az Egyesült Királyság legnézettebb lóversenycsatornája, az At The Races készítésében létrejött filmet egy 3D specialista forgatócsoport, a Can Communicate filmezte 6 kamerával és 26 fős stábbal.

A 3D-képes tévékészülékekben alkalmazott megoldás a sztereopszis, vagyis a finom mélységérzékelés képességén alapszik. Az ember szemei nagyjából 7 centiméterre helyezkednek el egymástól, ezzel pedig minden egyes tárgyat két, kissé eltérő szögből láthatunk. Ezért mindegyik 3D kamera tulajdonképpen 2 kamerából áll, melyek úgy vannak beállítva, hogy különböző szögből vegyék egyszerre a jeleneteket, szimulálva azt, ahogy az ember két szeme látja az adott képet. A 3D-televíziók képernyőjén megjelenő két kép a két nézőpontot jelenti, azzal pedig, hogy a felhelyezzük a szemüvegeket, az egyes szemekhez csak a neki szóló képek jutnak el, az agy pedig így már könnyedén térhatású képpé állíthatja össze a vizuális információkat.

 

Reméljük hamarosan a magyar nézők is láthatják ezt a rendkívülinek ígérkező filmet.

 

Forrás: Horsetalk

Címkék: lóverseny,