Believe You Can aratta le a liliomokat

Az idén 138. alkalommal megrendezett, a legjobb hároméves kancák számára kíírt Kentucky Oaks-ot Believe You Can nyerte több, mint 100.000 néző előtt. Zsokéja, Rosie Napravnik lett az első női zsoké, aki nyerni tudott az Oaks-on.


Az 1 millió dollár díjazású futamot 45 perc késéssel indították, mert az időjárás előrejelzés vihart jelentett. A vihar ugyan végül nem érkezett meg, de erős eső áztatta a pályát.

A 14-1-es oddsal induló Believe You Can ért elsőként célba (1p 49,50mp), mögötte másodikként Broadway’s Alibi, a futam favoritja, Grace Hall harmadikként ért célba. A győztes ló nyakába a tradíciók szerint egy liliomfűzért akasztottak. 


“Hihetetlen” mondta érzelmeivel küszködve Napravnik, aki első Grade 1 futamát nyerte. „El sem tudom mondani, milyen érzés, mikor valóra válik az álmod. Nagyon boldog és hálás vagyok, hogy itt lehetek. Sírtam egy kicsit, de szerintem még fogok is. Hihetetlen kanca.” – mondta a 24 éves zsoké. „Csupa tehetség, csupa szív, és ezt ma meg is mutatta.”


Az Oaks megnyerésével Believe You Can karrierje kilenc startjából hatot megnyert, összesen eddig 1.059.484 dollárt keresett.
Címkék: lóverseny,