Bekerült a Guinness rekordok könyvébe a legnagyobb online szerencsejáték jackpot

2018-10-03
Bekerült a Guinness Világrekordok könyvébe az a német takarítónő, aki 90 millió eurót nyert a Lottolandnél – övé az online szerencsejátékok történelmének eddigi legnagyobb nyereménye.[_]

 

A 36 éves, Berlinben élő Christina az Eurojackpot lottó számaira fogadott a mobiltelefonján 2018. június 1-én a Lottoland oldalán. A 14, 19, 21, 30, 32 + 4, 7 számokat játszotta meg, melyeket az édesanyja javasolt neki. Ezekkel a számokkal aztán 90 millió eurót nyert, és ezzel az óriási jackpottal a Lottoland most helyet érdemelt a világrekordok könyvében.

 

A Lottolandnak jelenleg már több mint 8 millió ügyfele van, akik a világ több mint 30 lottójátékának számaira fogadhatnak. A nyereményeket az iroda biztosításból fedezi – ha valaki tehát eltalálja az adott lottójáték hivatalos sorsolásán kihúzott számokat (mint például Christina), akkor nem a lottótársaság, hanem a Lottoland biztosítója fizeti ki a nyereményt.

 

 

“Nagyon örülünk, hogy Guinness világrekordot értünk el. Nagy megtiszteltetés, hogy bekerülhettünk a hírességek ezen csarnokába.” – nyilatkozta Nigel Birrell, a Lottoland elnök-vezérigazgatója. „Ez a cím megerősíti üzleti modellünk létjogosultságát, bizonyítja, hogy még világrekordokat is meg tudunk dönteni kifinomult biztosítási modellünkkel. Mi itt a Lottolandnél azért dolgozunk, hogy az álmok valóra válhassanak. Így elmondhatatlanul örülünk, mikor játékosaink életét teljességgel megváltoztatjuk. Büszkék vagyunk, amiért még a legnagyobb nyereményeket is rekord idő alatt ki tudjuk fizetni, és nagyon boldogok vagyunk, amiért segíthettünk, hogy Christina és édesanyja álmai valóra válhassanak.”

 

“Örömmel jelenthetem be, hogy a Lottolandnek valóban sikerült új Guinness Világrekordot felállítania a legnagyobb online nyereménykifizetés kategóriájában, mely most hihetetlen, 90.000.000 euró. Gratulálunk – hivatalosan is bámulatosak.”

 

A 2013-ban indult, gibraltári székhelyű Lottoland jelenleg 350 alkalmazottat foglalkoztat, négy kontinensen tevékenykedik, és eddig 1 milliárd eurónyi nyereményt fizetett ki szerencsés játékosainak.