Beckham többet keresett Messinél és Ronaldónál

2013-03-19
Harminchat millió eurós bevételével David Beckham keresett a legjobban a labdarúgók közül az elmúlt évben, ráadásul úgy, hogy jövedelmének csupán kilenc százaléka származott tényleges futballtevékenységből.

 

A France Football kimutatása szerint a Los Angeles Galaxytől a Paris Saint-Germainhez januárban átszerződött brit sztár elsősorban szponzori pénzekből gazdagodott, és számláját csak kisebb mértékben növelték a játéka után neki járó összegek.

 

A májusban már 38. születésnapját ünneplő Beckham mögött az FC Barcelona világklasszisa, az argentin Lionel Messi végzett a kereseti lista második helyén 35 millió euróval, míg a harmadik a Real Madridot erősítő portugál Cristiano Ronaldo lett, aki 30 milliót "focizott össze" tavaly.

 

Az egy esztendővel korábbi lajstrom élén - ahogy 2010 óta mindig - a sorozatban négyszeres aranylabdás Messi állt 33 millióval, éppen Beckham előtt, aki azonban most nagy "hajrával" megelőzte. A brit "futballceleb" a szaklap szerint játékosként 1.7 milliót keresett 2012-ben, ehhez jöttek hozzá a prémiumok 1.3 millió értékben, s 33 milliót tettek ki a szponzori támogatások. Messi hasonló "portfóliója" szintén e három fő tételből állt össze: neki 12.5 millió euró volt a fizetése, további félmilliót kapott prémium gyanánt, s 22 milliónyit hozott neki a szponzoráció.

 

Ronaldo - mint a spanyol bajnokságban legjobban kereső labdarúgó - 13 millióra volt jogosult játékáért, ötszázezret szedett össze a jutalmakból, s 16.5 millió euróval segítették a támogatói.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,