Bayern München - RB Leipzig: A szerdai nap slágermeccse

2018-12-18
A Bundesliga 16. fordulójának slágermeccse a Bayern-Lipcse találkozó. Mindkét csapat meg akarja nyerni hátra lévő két bajnokiját, és tapadni az éllovas BVB-re.

Bayern München - RB Leipzig

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 felett

Unibet odds: 1,45

Kezdés: szerda, 20:30

 

Nem úgy tűnik, hogy a 2018/2019-es idény arany betűkkel kerül be a Bayern történelem könyvébe. A BL-ben nem volt szerencséje a sorsolásnál, hisz megkapta a Liverpoolt, és a bajnokságban sem áll igazán jól Kovac csapata.

A München hazai pályán hét bajnokit játszott, ezek közül csak hármat sikerült megnyerni. A hétközi forduló előtt 9 pont a lemaradása a BVB-hez képest, és még tovább romolhat a helyzet, ha a RB Leipzig ellen sem sikerül győzni. Ugyan a hétvégi Hannover elleni találkozó jól sült el, de az picikét csalóka meccs volt, hisz a Hannover azt a meccset feladta. Nem biztos, hogy ez volt a H96 terve, de 2 perc után már hátrányba került, és mivel tudták, hogy hétközi forduló is, inkább az energiával spóroltak. A Bőrgatyások így egy könnyed 4-0-ás győzelmet arattak, Lewa a meccs végén egy ajtó-ablak ziccert is rontott.

A Lipcse is 4 gólt vágott hétvégén, a Mainz volt a szenvedő fél. Nem áll rosszul a RasenBallsport együttese, ha most Münchenben netán győzni tud, feljön a dobogóra, és megelőzi a Bayernt.

 

Bayern: Neuer - Kimmich, Süle, J. Boateng, Alaba - Thiago, Goretzka - Gnabry, T. Müller, Coman - Lewandowski
Leipzig: Gulacsi - Konaté, Orban, Upamecano - Klostermann, Demme, Halstenberg - Laimer, Kampl - Ti. Werner, Y. Poulsen

Rangnick Lipcséjéből Forsberg és Sabitzer fog hiányozni, míg a Bayernből James, Robben és Tolisso. A Forsberg-Sabitzer páros pótlása mindenképp nehezebb, de Poulsenék azért így is sok veszélyt fognak jelenteni Neuer kapujára. Idén kevésbé zár jól a müncheni retesz hátul, már 18 gólt kapott Neuer, ami nem megszokott a Bayernnél a bajnokság ezen szakaszában. A Lipcsei védekezés jó, a 14 kapott gól a legkevesebb a ligában, de ez nem jelenti azt, hogy Gulácsit ne lehetne mattolni.
A mi tippünk, hogy megszórják egymást a csapatok. A BVB-nek talán egy döntetlen jönne jól leginkább, de a Bayern aligha lenne boldog egy pontocskával. A Lipcse még csak-csak, de Ragnickék sem úgy állnak a meccshez, hogy 0-0-lal kihúzzák valahogy. Még 2017 májusában toltak egy 5-4-es meccset, de úgy, hogy a 84. percben még a Lipcse vezetett 4-2-re, aztán jött Alaba, Lewa majd Robben. Nem valószínű, hogy most is látunk kilenc gólt, de a mi tippünkhöz ezúttal három is elég.
A mi véleményünk, hogy amíg Kovac a Bayern mestere, jobb a gólokra fogadni, hisz nem igazán tudhatjuk, mit eszeltek ki Müllerék. Így beleférnek a rúgott gólok mellett a kapott gólok is a tippbe, és épp az Ajax elleni 3-3 bizonyította, hogy az idei Bayern elöl-hátul gólképes. Az Ajax mellett a 'gladbach, a Dortmund és a Düsseldorf is gurított már hármat a München ellen, szóval ez most nem az a csapat, amelynek képtelenség gólt lőni.
Címkék: sportfogadás, tipp,