Barcelonai vélemény: Mourinho csapás volt a spanyol futballra

2013-05-21
A spanyol lapok egyáltalán nem sajnálják, hogy José Mourinho otthagyja a Real Madrid csapatát.

 

A spanyol sajtó kritikusan  kommentálja José Mourinho madridi ténykedését egy nappal azután, hogy kiderült: a Real Madrid és a portugál tréner útjai elválnak az idény végén. „The special end” - olvasható angolul a Marca című sportlap fotója alatt, melyen a mosolygó Florentino Pérez klubelnök és José Mourinho látható a 2010 májusi szerződés aláírásakor. Gúnyos utalás ez a „The special one”-ra, arra az elnevezésre, melyet Mourinho előszeretettel használt saját magára vonatkozóan.

 

A másik nagy sportnapilap, az As a Mourinho-éra költséges mérlegéről számolt be, megjegyezve, hogy 50 millió eurót vitt el a szerződtetése, és további 162 milliót játékosok vásárlása. Alfredo Relano újságíró szerint a portugál tréner „nagy zajt csapott, de kevés címet hagyott maga után”.

 

„Egy ciklus vége” - ezzel a címmel számolt be Pérez elnök hétfő esti bejelentéséről a Mundo Deportivo. A katalán sportlap a fő anyagát a lényegre törő „Mourinho utcára került” felütéssel indította.

 

„Mourinho, akinek Guardiola (az FC Barcelona korábbi edzője) antikrisztusává kellett volna válnia, és gyógyírrel kellett volna szolgálnia a gránátvörös-kék futballdominanciára, bukottan távozik a Bernabéuból úgy, hogy távolról sem sikerült neki a villongásokat felszámolva egyensúlyt teremtenie” - olvasható az értékelés a lapban.

 

A Sport című katalán újság idézte Carles Villarubit, az FC Barcelona alelnökét, aki szerint „Mou csapás volt a spanyol futballra”.

 

A sportújságokon túl a politikai napilapokban is címoldalra került a madridi szakítás.

„Mou megy, Florentino marad” - írta az El País, majd úgy fogalmazott, hogy a kemény „Mourinhót legyőzte a nyomás”. Utóbbi kifejezést Pérez elnök hétfői beszédéből kölcsönözte, aki a szakítás mellett azt is bejelentette, hogy harcba száll a klubelnöki posztért a június 16-i választáson.

 

„A Mourinho-orkán június 1-jén ér véget” - fogalmazott az El Mundo, hozzátéve, hogy „Mourinho terve a Real Madridnál túladagolásban kimúlt”.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,