Barcelona - Real Madrid: Messiék veretlenül megnyert bajnoki címe a tét

2018-05-06
A veretlenül megnyert bajnoki cím az egyszeri, megismételhetetlen dolog. Erre van most esélye Messinek és a Barcának, amire majd Ronaldóék egy újabb BL-győzelemmel válaszolhatnának.

FC Barcelona - Real Madrid

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2.5 felett

Unibet odds: 1.30

Kezdés: vasárnap 20:45

 

Sok helyen olvasni, hallani, hogy igazából semmilyen tétje nincs a soron lévő klasszikusnak. Ez egyrészt igaz, hisz a bajnoki cím eldőlt, a Real Madridnak a BL lett a prioritás. Viszont itt van a megkerülhetetlen sorfal-téma, vagyis az, hogy a bajnokságot megnyerő Barcának a Real Madrid nem áll sorfalat. Ezzel egy régi hagyományt rúgnak fel Zidane-ék, de végül is megtehetik.

A Barcelonától valószínűleg egy jó kis kiütéses győzelem lenne a méltó válasz, amit nyilván CR-ék azzal magyaráznának, hogy a BL-meccsek miatt volt az egész. Viszont abban is biztosak vagyunk, hogy amikor a kezdő sípszó elhangzik, mindkét csapat apait-anyait belead, és nyerni akar.

A Barcánál a szezon végén távozó Iniesta játéka kérdéses, de valószínűleg játszani fog. Végig valószínűleg nem, Valverde vagy le-, vagy becseréli majd. A Madridnál Carvajal tuti nem játszik, Isco és Varane játéka pedig kérdéses. Ha bárkinek is apróbb gondja van, Zidane nem fog kockáztatni, hisz a BL-döntő mindennél fontosabb.

A tippünk, hogy lesz itt gól bőven. Ronaldóék egyértelmű célja a győzelem, el kell verni a Blaugrana veretlenségét. Mivel akkora tét tényleg nincs (a Barca bajnoki címe, a Real Madrid BL-indulása már fix) így tényleg jöhetnek a gólok. Szombaton láttuk például a Vidi-Fradit, a nagy tét miatt nemhogy gól, helyzet sem igazán volt. Persze picit vicces egy Barcelona-Real Madrid meccs előzetesében két NBI-es csapatot említeni, de azért talán megbocsátható.

Apró célok is vannak, Messinek például egy Aranycipő van kinézőben, Salah és Immobile is beérheti még, ezért egy-két gólt nem ártana lőni. Ha ezt a nagy rivális Real Madrid ellen tehetné, az lenne csak az igazi öröm.

A gólok felé megyünk, mert a Real győzni szeretne, viszont a védelmének összetétele erősen kérdéses. Ha Varane nem játszik, akkor a jokerként használt Nacho ugorhat be Ramos mellé, viszont Nacho rengeteget hagyott ki, nem biztos, hogy épp egy Klasszikust tudna hiba nélkül lehozni. Ha Varane játszik, akkor Nacho Carvajalt is pótolhatja, de szélen talán még nehezebb dolga lenne, hisz egy szélső védőnek a támadásokat is segítenie kell. Ez Lucas Vazqueznek jobban menne, de ő meg nem védő.

Ráadásul, ami szintén tény, hogy a Real Madrid tutira fáradtabb, hisz a Bayern elleni BL-párharc sokat kivett a csapatból. ennek ellenére nyerni akar, ez egészen biztos. A katalán csapat játékosai bár nem mondják, de rosszul esik nekik, hogy a nagy rivális nem tiszteli meg a sorfallal, ezért a hazai együttes szintén nyerni akar.

Jó kis csörte lesz ez, a mi tippünk pedig az, hogy minimum három gólt hoz majd a meccs (1.30). Aki nagyobb szorzóra vágyik, mert valljuk be, nem túl acélos az 1.30, az találhat magának az unibeten vaskosabb oddsot is. Érzelmektől aligha lesz mentes a találkozó, így az alábbi két opcióra is jó esély kínálkozik:

  • Lesz büntető a meccsen @ 2.90 (unibet)
  • Lesz kiállítás a meccsen @ 2.75 (unibet)
Címkék: sportfogadás, tipp,