Barcelona - Real Madrid: Itt egy meglepő tipp az El Clásicóra

2018-10-28
Vasárnap összecsap a két spanyol gigász, a Barcelona és a Real Madrid. Egyik fél sincs kirobbanó formában, ráadásul különböző okok miatt most Messi és Ronaldo sem lesz a pályán.

Barcelona - Real Madrid

Online sportfogadás tipp: Hazai csapat labdabirtoklása %-ban 57,5 alatt

Unibet odds: 1,76

Kezdés: vasárnap, 16:15

 

A Barcelona csapatáról a legtöbb emberben az a kép él, hogy a kezdőrúgás után megkaparintja a labdát, aztán egész meccsen dajkálgatja. Ez a még a tiki-taka korszakban égett belénk, amikor még Xavi és Inietsa is gránátvörös-kékben játszott, de azóta eltelt pár év.

Persze, mintha ma lett volna. Most viszont nincs Xavi és Iniesta, egyelőre nincs Messi sem. Az edző nem Pep, hanem Valverde, szóval minden más.

A Barca most is sokat birtokolja a labdát, de nézzük meg például a Sevilla elleni hazai bajnokit. A Blaugrana ott 'csak' 53%-ban birtokolta a labdát, ami már közel sem nevezhető dominánsnak. Tény, hogy a 12. percben 2-0-nál úgy voltak vele Messiék, hogy jöjjön a Sevilla, de a korábbi évek Barcája előnyben is képes volt a labdát tologatni, sőt előnyben volt képes igazán domináns labdatartásra.

Közben például a Sevilla-Real Madrid találkozón a Blancók 60%-os labdabirtoklást és 89%-os passzpontosságot hoztak össze, más kérdés, hogy kikaptak 3-0-ra.

A labdabirtoklás összefügg a meccs állásával, de a mi tippünk az, hogy a Real Madrid mezőnyben annyira nem lesz elveszett. Eleve kezdjük ott, hogy Carvajalt vélhetően Nacho pótolja, ő csak a tutit fogja játszani. Kevesebb kockázatot vállal majd, nem megy bele 40-50 méteres átadásokba. Felpasszolja Modricnak vagy Kroosnak. Ezeket a középpályásokat sem úgy ismerjük, mint akik felelőtlenül elszórják a lasztikat. Isco is szereti a passzjátékot, Benzema szintén jól tartja meg a labdákat, szóval marad Bale, aki szereti a direkt focit.

Meg fogja becsülni a labdát a Real Madrid. Ha az idény statisztikáit böngésszük, akkor látjuk, hogy a Barca átlagban 63%-ban birtokolja a bőrballont, a Real Madrid pedig a második a ligában 57%-kal. De az a tény, hogy a Blancók a bajnokságban négy meccs óta nyeretlenek, sőt ebből a négyből hármat elveszítettek, óvatosságra inti majd őket. Meg fogják becsülni a labdát, a mi tippünk pedig az, hogy a katalán csapat mezőnyben nem lesz annyira domináns, mint talán sokan várják.

Befolyásoló tényező lehet a piros lap, legutóbb pl. Sergi Roberto jutott a kiállítás sorsára, de a tipp szempontjából az sem jönne jól, hogy ha a Madrid szerezne vezetést. De elnézve a Blancók góllövő formáját, ettől nem nagyon kell félni...

Címkék: sportfogadás, tipp,