Barcelona - Real Madrid: Egy újabb el Clásicó Messi nélkül

2019-02-06
A szezon első Clásicóját még októberben a Barca 5-1-re nyerte Messi nélkül. Akkor a katalán együttes a bolha nélkül is kiütötte riválisát, és könnyen lehet, hogy Messi a Király Kupa első felvonását is kihagyja.

FC Barcelona - Real Madrid

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat szerez gólt

Unibet odds: 1,49

Kezdés: 2019. 02. 06. 21:00

 

Októberben a bajnokságban a Barcelona hazai pályán 5-1-re verte a Real Madridot. Messi akkor a könyökével bajlódott, és hagyott ki pár meccset, többek közt a Clásicót. Coutinhóék így is 5-1-re nyertek, A Real Madrid még nyögte Ronaldo távozását.

Azóta eltelt pár hónap, a Blancók megszokták, hogy véget ért a CR7-éra. Lassacskán magához tér a Királyi csapat, utolsó 5 meccsét például kivétel nélkül behúzta. Korábban azért ennek aligha volt hírértéke, de ebben az idényben ez a leghosszabb széria ilyen szempontból. Ha ezt a Camp Nouban folytatni tudnák Modricék, az elég nagy meglepetés lenne.

De hiába az októberi 5-1, most mindkét csapat tiszta lappal indul. Nem biztos, hogy most is gálázni fog a Barcelona Messi nélkül. A Real Madridban csak Vallejo sérült, rajta kívül mindenki játékra kész. Szóval elég sanszos, hogy megint be fog találni a Madrid, mostanában egyébként sincs probléma a góllövéssel. Játszhat Ramos és Varane is, akik főleg fejjel lehetnek veszélyesek a Barca kapujára. Összeállhat a Kroos-Modric-Casemiro trió a középpályán, amely a Zidane-érában is BL-címeket eredményezett. Vinicius remek játékos, Bale-t nem kell bemutatni, és Benzema is jó formában van.

Azt is nehéz elképzelni, hogy a Real Madrid a Camp Nou-ban nem talál be. Messi vélhetően nem játszik, nem fogják megkockáztatni, hogy a bajnokság hajrája, a BL-meccsek előtt lesérüljön, és heteket hagyjon ki. Kisebb csoda lenne, ha a Bolha kezdene. Alena helyettesítheti, de októberben is 5 gólt vágott Messi nélkül a Barca, nekünk a tipphez most egy dugó is bőven elég.

Mivel oda-visszavágós rendszerben zajlik a Spanyol Király Kupa, így a Barca otthon nyílván előnyt akar kiharcolni, míg a Real egy olyan eredményt szeretne elérni, hogy a visszavágónak még legyen értelme. Egyébként a Real Madrid hétvégén sem fog unatkozni, a szerdai Clásico után a bajnokságban egy madridi derbi is vár Ramos-ékra.

A mi tippünk, hogy ezen a Clásicón mindkét együttes gólt fog szerezni.

Címkék: sportfogadás, tipp,