Barcelona - Napoli: Messiék 1-1-ről folytatják

2020-08-08
A Real Madridnak pénteken lefőtt a kávé, Varane orbitális hibáit kihasználva a Man. City jutott a 8 közé a BL-ben. A Barcelona szombaton harcolhatja ki a döntő tornán való részvételt, ehhez otthon győzni kellene a Napoli ellen.

FC Barcelona - Napoli

BL

Online sportfogadás tipp: Barcelona labdabirtoklása %-ban 65,5 felett

Unibet odds: 2.00

Kezdés:  2020.08.08. 21:00

 

Hónapokkal ezelőtt, még jó kis hideg időben csapott össze a Napoli és a Barca, a találkozó pedig 1-1-gyel ért véget. Most nyár van, meleg van, és eltelt jópár hónap. Amit láthattunk például a Real Madridon, hogy a forma egészen konkréten pocsék volt, olyan sok labdát adott el a Madrid saját védelmi zónájában, amit nem lehetett nem megbüntetni, és Sterlingék büntették is.

Ebből kiindulva valószínűleg Messiék sem most lesznek csúcsformában, ráadásul a Blaugranában már a középpályán lehetnek gondok, hisz mind Busquest, mind Vidal eltiltott. Arthur sincs már, védekező típusú középpályásból deficit van. Sergi Roberto tud középpályást játszani, és vélhetően fog is, Rakitic és de Jong lesznek a társai a középső sorban. Viszont de Jong sérülése után nem tudni, milyen állapotban van, Rakitic esetében pedig kérdéses, 'fejben merre jár'. A védelem viszont ideális, már ami a személyeket illeti, elöl pedig összeáll a Messi-Suarez-Griezmann trió.

Szóval a katalánoknál a középpálya lehet a neuralgikus pont, és ki tudja, hogy nem látunk-e mondjuk Varane 'teljesítményéhez' hasonlót Piqueéktől?!

A Napoli jobban játékban van, az olasz pontvadászat később ért véget, még nem eresztettek le a nápolyi játékosok. Ez mindenképp előny lehet, ráadásul a vendég csapat játszhat kontrákra, azt amúgy is szereti. A továbbjutáshoz a Napolinak egy gólt mindenképp lőni kell, de az is biztos, hogy a hazai együttes nem szeretné kicentizni a továbbjutást, Messiék is győzelemre játszanak.

A Barcelona szereti a labdát birtokolni, Rakitic, Sergi és de Jong is nagyon labdabiztos, így nem kizárt, hogy akár 70%-ban a katalánoknál lesz a labda. Aztán hogy majd ezzel mire mennek, az már más kérdés. Nápolyban is 64 %-os volt a Barca labdabirtoklása, ez otthon simán karcolhatja a 70-et is alulról. Aztán az már tényleg jó kérdés, hogy majd mire megy a Barca a labdabirtoklási fölénnyel, mert a Napoli kockáztatni még a meccs elején aligha fog.

Sokféle forgatókönyv lehetséges, de bárhogy alakul a meccs, a labda a Barcánál lesz. Ha a hazai csapat szerez vezetést, akkor azért, ha meg a Napoli, akkor azért. Ha meg 0-0-lal haladnak, akkor is a katalánoknál lesz a bogyó, a Napoli kockáztatni maximum a hajrában fog, kinyílni nem szeretne, mivel az egyet jelent a bekapott góllal.

Címkék: sportfogadás, tipp,