Barcelona - Getafe: Visszaút a pokolból II

2019-05-10
A Barca csak nem tanult a hibából, az AS Roma elleni kiesést egy még rondább követte, de a történet mindenki számára ismerős.

Fc Barcelona - Getafe

Online sportfogadás tipp: 2,5 gól alatt

Unibet odds: 2.30

Kezdés: vasárnap 18:30

 

A Barcelona csak elkövette azt a hibát, amit egy évvel korábban Rómában. A biztos előny tudatában csak az idővel játszottak, pedig a Liverpoolal kellett volna. Igazából megismétlődött, amire a katalánok közül senki sem számított. Talán maguk a játékosok és Valverde sem hitte el, hogy ez megtörténhet, de a Liverpool hitt a csodában, Salah és Firmino nélkül, Origivel és Wijnaldummal a főszerepben megforította a párharcot.

A Barcelona igazából a bajnokságot megnyerte, a BL-ről lecsúszott. Még van egy Copa del Rey finálé a Valencia ellen május 25-én, azt azért jó lenne behúzni, de ezek után közel sem biztos, hogy ez a Barca összekaparja magát.

A Getafe elleni bajnokira nehéz lesz, ráadásul Suarez térdét műteni kellett, idén már nem játszik, legalábbis ami a Barcás meccseit érinti, aztán hogy a Copával mi lesz, más lapra tartozik. Coutinho és Rakitic a liverpoli produkciója után 0-ás osztályzatot kapott a Sporttól, Rakitic esetében talán 'erős', Coutinho viszont egy-két jobb meccset leszámítva nem sokat tett hozzá a Barca játékához. Ráadásul ő az a kaliber, akinek nem  a spanyol kis és középcsapatok ellen kell jól játszani, hanem ilyenkor előlépni, de semmi.

Valverde is okolható, egyszer még el lehet követni akkora hibát, hogy 4-1-ről kiesik a csapat, de aztán egy évvel később ismét, hát az nem akármi. A BL-ben még egy csapat sem esett ki kétszer 3 gólos előnyről, a Blaugrana ezt két egymást követő idényben összehozta.

Amíg egyik oldalon letergia van, addig a Getafe csapata első BL-szerepléséért játszik. A vendég madridi csapatnak az előnye természetesen megvan, hisz nem játszott a BL-ben, nem kell annyit utazni, így fittebb a csapat, de kérdés, hogy bírja-e a nyomást. Most már realitás a BL-indulás kiharcolása, de a Valencia és a Sevilla is lőtávolban van, nem szabad botlani. a Barca meg csak a Barca, ráadásul otthon azért sokkal acélosabb. Ugyanakkor Suarez kidőlt, Valverde vélhetően fel is forgatja a csapatát, hisz nincs értelme mondjuk széthajtani Messit, Pique-t, Albát egy kis regeneráció nem árt.

A Getafénél Mata eltiltása okoz problémát, a csapat társ-házi gólkirálya nem játszhat, így a veterán Molina lesz az ék, és vélhetően egy-csatáros játék mellett megerősített védelemmel és középpályás sorral áll fel a Getafe, amelynek edzője, Bordalás szintén eltiltott, nem lehet ott a pálya mellett. Jó kérdés, hogy mit akar a meccstől a Getafe, mert nyerni kéne, de talán az iksz sem rossz, főleg, ha a Sevilla és a Valencia botlik.

A tippünk a kevés gól, hisz a Barca eléggé megrogyhatott, ráadásul már hajtani sincs miért, zsebben a bajnoki cím. Surez nincs, ahogy nincs a másik oldalon Mata. Molina ha játszik, hozzá a labda nem sűrűn jut majd el, ráadásul 37 évesen sebességből ő kevés embert fog megverni. A Barcának nem sok kedve lesz focizni, meg a Getafe ellen eleve nem könnyű. A vendégek meg kockáztatni nem fognak, stabil védekezésre alapoznak, aztán ha az adódó egy-két lehetőségből kihozzák a maximumot, akkor nyerhetnek is. Gálát nem várunk, a tippünk, hogy a gólok száma 2,5 alatt marad vasárnap.

Címkék: sportfogadás, tipp,