Balhé a lottónyeremény átadásakor

2018-07-27
Egy kanadai nő első dolga az volt a lottónyeremény átvételét követően, hogy perrel fenyegette meg unokaöccsét az 1,2 millió kanadai dollár értékű nyeremény fele miatt.

 

“Viszlát a bíróságon!” – mondta Barbara Reddick Tyrone MacInnis-nek, miközben mindketten ott pózoltak a fotósok előtt a hatalmas, szimbolikus csekkel a kezükben.

 

Mindkettőjük neve rajta volt ugyanis a „Chase the Ace” elnevezésű lottójáték nyertes szelvényén. Ms Reddick azonban azt állítja, hogy soha nem ígérte meg az unokaöccsének, hogy osztozik vele a nyereményen.

 

“A bíróságra viszem az ügyet.” mondta a nyereményátadási ceremónián összegyűlteknek. „Holnap megkeresek egy ügyvédet.” A nő egyértelműen tagadja, hogy megegyeztek volna a nyeremény felezésében, a férfi azonban azt állítja, így volt. A hölgy állítja, hogy csak azért írta rá unokaöccse nevét a szelvényre, hogy hátha ez szerencsét hoz neki, mert a férfi olyan (volt) számára, mintha a fia lenne. 

 

 

Ms Reddick beismerte a riportereknek, hogy olyat valóban mondott neki, hogy egy kisebb összeg esetén feleznek majd, de nem a jackpot esetén. Elmondta még, hogy egész élete során támogatta az unokaöccsét, nemrégiben vett neki egy autót, és segített neki a tanulmányai finanszírozásában is.

 

A Chase the Ace elnevezésű játékot (mely Kanada egész északi részén rendkívül népszerű, nem utolsó sorban azért, mert a játék gyakran jótékonysági célokra gyűjt, most például a helyi tűzoltóság részére) szervező lottótársaság képviselője megdöbbent a családi perpatvar láttán. „Kicsit csalódott vagyok amiatt, ahogy az ügy alakult.” – nyilatkozta a CBS-nek.

 

A lottójátékokat felügyelő hivatal nem sok jóval kecsegtette Ms Reddick-et. A hivatal BBC-nek eljuttatott nyilatkozatában az áll, hogy nem szokatlan az, hogy egynél több név szerepel a szelvényeken. „Ezekben az esetekben a nyereményt egyenlően osztjuk szét a nyertes szelvényen szereplők között.”