Bajnokveréssel rajtolt az NFL

2013-09-06
A Denver Broncos parádésan játszó irányítója, Peyton Manning vezetésével nagyon simán, 49-27-re legyőzte a címvédő Baltimore Ravenst az NFL 2013-as szezonjának nyitányán.

 

A Denverben rendezett csütörtöki találkozó első félidejében még teljesen egyenlő erők harca folyt a pályán, a nagyszünetre 17-14-es Ravens-vezetésnél vonulhattak a csapatok. A harmadik negyedben aztán minden megváltozott, Manning és elkapói könnyedén játszották át a bajnok - immár két klasszis játékosa, Ray Lewis és Ed Reed nélküli - védelmét, rövid időn belül három touchdownt (hatpontos gól) szereztek, s 35-17-re fordítottak.

 

A 37 éves Manning végül hét touchdown-átadással zárta a meccset, ami rekordbeállítás, ráadásul ilyenre 1969 óta nem volt példa a ligában. Pontokat érő labdái közül a New England Patriotstól érkezett Wes Welker, illetve Julius Thomas és Demaryius Thomas is kettőt-kettőt kapott el.

 

A Ravensben a februári Super Bowl legértékesebbjének megválasztott irányító, Joe Flacco két touchdownig jutott, de kétszer eladta a labdát, míg csapata 18 éves története során most kapott először ilyen sok pontot egy mérkőzésen.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: sportesemény,