Bajnokok Ligája - Kiütötte a Barcelonát a Bayern München

2013-04-23
A Bayern München 4-0-ra győzött a BL-elődöntő müncheni, első meccsén, a Barcelona szinte reménytelen helyzetből várhatja a visszavágót.

 

A német bajnokságot már hetekkel ezelőtt megnyerő Bayern kezdte jobban a Kassai Viktor által vezetett meccset, melynek már az első percében Robben hagyott ki óriási helyzetet. A katalánok ezt követően megpróbálták szokásos, labdatartásra és sok passzra épülő játékukkal megbontani a münchenieket, ám az óriási elánnal és nagyon szervezetten futballozó német csapatot nem tudták zavarba hozni. A középpályán remekül szűrő németek ugyanakkor labdaszerzéseik után gyorsan lendültek támadásba, s többször okoztak veszélyt a vendégek kapuja előtt, s félidő derekán pedig Müller fejesével a vezetést is megszerezték.

 

A kapott gól után sem lett hatásosabb a Barca futballja. A sérüléséből felépült Messi ritkán ért labdába, megindulni pedig egyáltalán nem tudott, de társai is csak "szenvedtek".

 

A fordulást követően szinte rögtön növelte előnyét a Bayern, igaz, Gomez lesgyanús szituációból passzolt a kapuba. Az újabb kapott gól után megzavarodott a spanyol csapat, a Bayern pedig elképesztő tempót diktálva többször közel került a harmadik találathoz is az első negyedórában. Ezt követően a vendégek mindent megpróbáltak, helyzetbe azonban csak pontrúgások után tudtak kerülniük, míg a müncheniek továbbra is elképesztő lendülettel játszottak. A hazai kontratámadások szinte minden alkalommal góllal kecsegtettek, s előbb a 73., majd a 82. percben is találattal zárultak, így a Bayern München tulajdonképpen szinte formalitássá tette a jövő szerdai barcelonai visszavágót.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,