Bagdatisz nyerte a Tennis Classics döntőjét

2013-12-04
A ciprusi Márkosz Bagdatísz nyerte kedden a Papp László Sportarénában rendezett VI. Tennis Classics gálát, miután a döntőben legyőzte a francia Gael Monfilst.

 

A finálé előtt az elődöntőben alulmaradt francia Jo-Wilfried Tsonga és német Tommy Haas páros bemutatót tartott a korábban szeniormeccset vívott ausztrál Pat Rafterrel és svéd Mats Wilanderrel. A rendkívül szórakoztató és látványos röptecsatákban gazdag találkozót a Rafter, Haas duó nyerte meg 7:6-ra.

 

Ekkor már csak egy maradt hátra a gála öt mérkőzéséből, ennek során a 2006-ban Australian Open-döntős Bagdatísz és a sérült spanyol David Ferrer helyére beugrott Monfils csapott össze. A küzdelmes labdamenetek mellett ezúttal is maradt hely a mókának: a szakállas ciprusi az elődöntőhöz hasonlóan egy labdaszedőt küldött a pályára maga helyett pár percig, míg "showmannek" sem utolsó riválisa hol elcsente a hálótartó vasat, hol pedig beállt önkéntes vonalbírónak, s addig az igazi vonalbírónak adta az ütőjét.

 

A budapesti torna zárófelvonását végül 9:7-re nyerte a meghívott négy jelenlegi éljátékos közül a világranglistán leghátrébb (a 87. helyen) álló Bagdatisz.

 

Forrás: MTI

Címkék: tenisz,