Babosék nyertek Bogotában

2013-02-24
Mandy Minellával két szettben verték a címvédő és első helyen kiemelt cseh-orosz kettőst a 235 ezer dollár összdíjazású teniszverseny döntőjében.

 

Babos Tímea és társa, az őt egyesben búcsúztató luxemburgi Mandy Minella nyerte a 235 ezer dollár összdíjazású bogotái női tenisztorna párosversenyét. A szombati fináléban a címvédő és első helyen kiemelt Eva Birnerova, Alekszandra Panova cseh, orosz kettőst győzték le két szettben.

 

A viadal hivatalos honlapjának beszámolója szerint a találkozó 1 óra 10 percig tartott. Babosnak ez volt pályafutása negyedik döntője egy WTA-versenyen, összességében pedig a harmadik tornagyőzelmét aratta. Korábban egyet egyesben tavaly Monterreyben, egyet pedig párosban Birminghamben, a tajvani Hszie Szu-vej oldalán nyert meg.

 

Babos Tímea úgy véli, ismét bebizonyosodott, hogy jó kettőst alkotnak a luxemburgi Mandy Minellával. "Nagyon örülök annak, hogy sikerült megnyernünk ezt a versenyt! Korábban is mondtam, hogy jó párost alkotunk Mandyvel, ez ismét bebizonyosodott. Boldog vagyok, hogy jól játszottunk, és annak is örülök, hogy a döntőben sem veszítettünk játszmát. Remélem, a következő versenyeken is sikerül jó eredményt elérnem" - nyilatkozott a magyar játékos a döntőt követően.

 

A Babos csapatától kapott tájékoztatás alapján a 19 éves játékos a jövő héten a brazíliai Florianopolisban szerepel a 235 ezer dollár összdíjazású versenyen. Egyesben az orosz Valerija Szavinyih lesz az első ellenfele, míg párosban a japán Date-Krumm Kimiko oldalán lép pályára.

 

egyes, elődöntő:

Jankovic (szerb, 1.)-Knapp (olasz) 3:6, 6:1, 7:6 (7-2)

Ormaechea (argentin)-Pereira (brazil) 7:6 (7-5), 6:3

 

páros, döntő:

Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi, 2.)-Eva Birnerova, Alekszandra Panova (cseh, orosz, 1.) 6:4, 6:3

 

Forrás: MTI

 

Címkék: tenisz,