Babosék nagy csatában elvesztették a monterreyi döntőt

2014-04-07
Babos Tímea és társa, a fehérorosz Olga Govorcova döntő rövidítésben kikapott a Megan Moulton-Levy, Darija Jurak kettőstől a mexikói Monterreyben rendezett, 500 ezer dollár (111,5 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztorna páros fináléjában.

 

Az első játszmát rövidítésben nyerte a harmadik helyen rangsorolt amerikai, horvát duó, majd 6:3-mal egyenlítettek az első helyen kiemelt Babosék. A harmadik felvonás aztán a riválisnak sikerült jobban.

 

"Sajnos a mai meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. De így is örülök a döntőnek, élveztem a hetet Olgával. Jó volt újra Monterreyben lenni, de ilyen hosszú túra után ideje hazamenni" - nyilatkozta honlapján Babos, aki tavaly a japán Date-Krumm Kimiko oldalán megnyerte a tornát. A 20 éves magyar játékos legközelebb a jövő héten Kuala Lumpurban lép pályára, ahol egyesben főtáblás lesz, párosban pedig a tajvani Csan Hao-csing lesz a partnere.

 

Az egyes döntőjében a szerb Ana Ivanovic könnyedén nyert honfitársa, Jovana Jaksic ellen.

 

páros, döntő:

Megan Moulton-Levy, Darija Jurak (amerikai, horvát, 3.)-Babos Tímea, Olga Govorcova (magyar, fehérorosz, 1.) 7:6 (7-5), 3:6, 11-9 - döntő rövidítés

 

egyes, döntő:

Ivanovic (szerb, 2.)-Jaksic (szerb) 6:2, 6:1

 

Forrás: MTI

Címkék: tenisz,