Babosék legyőzték a briteket

2014-02-09
A Babos Tímea, Jani Réka-Luca páros 5:7, 7:5, 6:3-ra legyőzte Tara Moore-t és Jocelyn Rae-t, így a magyar válogatott 2-1-re megverte Nagy-Britanniát a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoport budapesti tornáján, és 2/1-es győzelmi mérleggel második lett a B csoportban.

 

A mérkőzés - amelyet a helyszínen tekintett meg Áder János köztársasági elnök - első szettje 5:5-ös állásnál dőlt el, amikor Jani elvesztette az adogatását, az ellenfél pedig élt az előnnyel. A második játszma hasonlóan alakult, csakhogy akkor a hórihorgas Rae és az apró termetű Moore került hátrányba 5:5 után, Babos pedig "kiszerválta a szettet".

 

A harmadik, már késő éjszakába nyúló felvonásban Barátosi Levente szövetségi kapitány együttese 4:3-nál brékelt, és Babos volt az, aki adogatásával bebiztosította a diadalt. Az izgalmas csata 2 óra 20 percig tartott.

 

A csoportkört 2 győzelemmel és 1 vereséggel záró magyarok másodikként végeztek a B jelű kvartettben, így a vasárnapi helyosztókon 16 órakor a C csoportban második izraeliekkel találkoznak az 5-8. helyért a Syma Csarnokban.

 

"Tegnap hoztuk a kötelezőt, ma viszont ünnepet varázsoltunk a Magyar Tenisz Napján, nagyon örülök, hogy ennyien kilátogattak szurkolni. Holnap az izraeliek ellen lehet, hogy változtatok a csapaton, majd meglátjuk" - nyilatkozta az MTI-nek Barátosi Levente.

 

3. forduló, B csoport:

MAGYARORSZÁG-NAGY-BRITANNIA 2-1

Babos Tímea, Jani Réka-Luca - Tara Moore, Jocelyn Rae 5:7, 7:5, 6:3

 

korábban:

Babos Tímea-Johanna Konta 4:6, 7:6 (7-5), 6:4

Jani Réka-Luca - Heather Watson 4:6, 1:6

 

A csoport végeredménye:

1. Románia 3 győzelem/0 vereség

2. MAGYARORSZÁG 2/1

3. Nagy-Britannia 1/2

4. Lettország 0/3

 

Forrás: MTI

Címkék: tenisz,