Babosék bravúros győzelmet arattak a sydneyi döntőben

2014-01-10
Babos Tímea a cseh Lucie Safarovával az oldalán legyőzte a világelső Sara Errani, Roberta Vinci olasz duót a sydneyi tenisztorna 710 ezer dollár (150 millió forint) összdíjazású női versenyének pénteki döntőjében.

 

A viadal honlapja szerint az 1 óra 32 perces találkozón a soproni játékos és társa hamar elvesztették adogatásukat, ám 3:3-nál utolérték az első helyen kiemelt riválisukat. A következő brékre 5:5-nél került sor Babosék javára, akik kihasználták a lehetőséget, és 7:5-re hozták a 48 perces nyitószettet.

 

A folytatásban gyorsan 3:0-ra elhúztak az olaszok, majd előnyüket megtartva, fél óra alatt 6:3-mal kiegyenlítettek. A már késő éjszakába nyúló, tíz nyert pontig tartó döntő rövidítésben a háromszoros Grand Slam-bajnok ellenfél 3-0-ra is vezetett, de Babosék fordítottak, és 10-7-re győztek. A találkozón a magyar-cseh kettős hétszer vette el riválisának adogatását, és csak háromszor bukta el a sajátját.

 

"Nagyon nagy dolog ez a mai győzelem, ezzel kettőből kettő a mérlegem világelsők ellen WTA-döntőben" - olvasható Babos nyilatkozata a játékos saját honlapján. "Viccet félretéve rettentő boldog vagyok az eheti teljesítményem miatt, jól megértettük egymást Lucie-vel, élveztük a játékot, de ugyanakkor hajtottunk is."

 

A 20 éves magyar játékos honlapja szerint a nyolcadik páros fináléját vívta, eddig hétszer - 2012-ben Birminghamben, tavaly Bogotában, Monterreyben, Marrákesben, Taskentben és Szucsouban, idén pedig Sydneyben - győztesen hagyta el a pályát, és csak tavaly Hobartban kapott ki.

 

Eredmény:

női páros, döntő: 

Babos Tímea, Lucie Safarova (magyar, cseh)-Sara Errani, Roberta Vinci (olasz, 1.) 7:5, 3:6, 10-7 - döntő rövidítés

 
Forrás: MTI
Címkék: tenisz,