BL: Padlón az AEK, kedden jön az újabb pofon

2018-11-26
Az AEK Athén anno a Vidi ellen jutott a főtáblára, de emlékezhetünk azokra a találkozókra, nüanszokon múlott, hogy az AEK helyett a Vidi legyen ott a BL-ben. Ergo nyugodtan ki lehet jelenteni, az AEK jelenleg NBI szint, és ez igazából látszik is.

AEK Athén - Ajax Amszterdam

Online sportfogadás tipp: Ajax győzelem

Unibet odds: 1,75

Kezdés: kedd, 20:45

 

Nehezen emészti meg az ember, hogy anno a Vidinek nem volt picivel több szerencséje az AEK ellen. Most a fehérvári csapat lenne ott a BL-ben, és bár valószínűleg pontja nem lenne több, de anyagilag azért nem picit járt volna jobban a magyar együttes.

De kér is a múlton keseregni, a Vidi jelenleg az EL-ben a továbbjutás küszöbén, az AEK pedig ugyanúgy szenved, mint szenvedett már hónapokkal ez előtt. Jelenleg a nem túl acélos görög élvonalban a 7. helyen áll, a válogatott meccsek előtti és utáni bajnokiját is elveszítette. A BL-ben négy meccsen négy vereséget könyvelt el, de az az ember érzése, lesz az 6-ból 6 is.

Már rég nem igaz a tézis, hogy a görög csapatok otthon félelmetesek, hogy a szurkolók pokoli körülményeket teremtenek az arénában, ami összeroppantja a vendég-csapatot. A Vidit sem roppantotta össze, az AFC Ajaxnak meg picivel több nemzetközi rutinja van, és talán senki sem sértődik meg, de jobb csapat is, mint a fehérvári.

Az Ajax számára nem kicsit fontos a meccs, mert ha nyer, akkor matematikailag és továbblép. Más kérdés, hogy vereség esetén is továbbléphet, ha a Bayern elkalapálja a Benficát. Mondjuk nagy hiba lenne ebben bízni, hisz hétvégén is láthattuk a Bayernt, Müller, Hummels és a többiek kegyetlenül fúrják Kovac mestert, akit vélhetően nagyjából e cikk születésével egy időben rúgnak ki. Vélhetően...

De ez is jó nekünk, mert picike terhet vesz le az Ajax játékosainak válláról. Elsősorban nyílván nyerni szeretnének, saját kezükbe venni sorsukat, és akkor az utolsó körben a Bayern ellen otthon lehetne játszani az első helyért. De tény, ha nem nyer az Ajax, a Bayern pedig igen, akkor is továbbjut a holland csapat.

 

Az AEK a kaput sem nagyon találja el a BL-ben

Ha csak az AEK-Ajax találkozót nézzük, nem egy súlycsoport a két együttes. A formák is épp ellentétesek, ez az Athén meg van zuhanva, és ezt a vak is látja. A kettős terhelés miatt fáradt és fásult a csapat. De ha megnézzük az amszterdami találkozójukat, akkor is látjuk, hogy más súlycsoport jelenleg a görög és a holland klubcsapat. Ott az Amszterdam Arénában 3-0-ra nyertek Blindék, a görög együttesnek nemhogy gólja, de kaput eltaláló lövése sem volt. Az utolsó BL-csoportmeccsen a München ellen a görög csapatnak mindössze két lövése volt, amelyből természetesen egy sem talált kaput, egy mellé ment, a másik pedig blokkban halt el. Márpedig láttuk a Bayernt mostanában, a kiesőjelölt Düsseldorf is vágott hármat a Bőrgatyásoknak, az AEK pedig 90 perc alatt kétszer tudott kapu felé labdát küldeni, ami nonszensz. Romokban van az Athén, az Ajax ki fogja tömni a görög csapatot idegenben is. De, ha keskeny 0-1 a vége, nekünk az is bőven megfelel.

Címkék: sportfogadás, tipp,