Azt hitte átverés - Egy hétig nem szólt feleségének, hogy nyert a lottón

2014-12-15
Az 57 éves Mike Fiske 1 millió fontot, azaz közel 390 millió forintot nyert az EuroMillions lottón, ám mivel attól tartott, hogy az egész csak átverés, egy hétig nem szólt róla semmit a feleségének.

 

A férfi online vett egy EuroMillions Lucky Dip szelvényt, és egyszerűen nem hitt a szemének, mikor másnap kapott egy emailt, amiben az állt, hogy nyert. A geofizikusként dolgozó Fiske volt ugyanis egyike annak a tíz szerencsésnek, aki a pénteki sorsoláson 1 millió fontot, és egy csodálatos perui utazást nyert. 

 

Mivel attól félt, hogy az email csak egy aközül a sok átverő email közül, melyekkel pénzt akarnak kicsalni a hiszékeny áldozatoktól, nem merte elmondani feleségének, akivel már 28 éve házasok.

 

Mike egyébként mindig optimista volt a lottónyereményekkel kapcsolatban: „Mindig azt mondogattam ’Valaki mindig megnyeri őket, akár én is lehetek az’. Most tessék, íme, itt van! Persze azért mikor megláttam az emailt, először azt hittem, hogy kaptam 6,6 fontot, melyet visszaforgathatok egy újabb szelvényre. Dehogy hittem, hogy valami akkora nyereményről van szó, amivel az egész nyugdíjszámlámat feltölthetem. Annak ellenére, hogy nagyon akartam hinni, hogy valóban igaz ez az egész, az óvatos énem folyton azt ismételgette, hogy ez csak valamiféle vicc. Mikor végül rájöttem, hogy tényleg nyertem, rájöttem, hogy nem átverés és nem is spam, eufórikus lett a hangulatom. Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy tényleg ez történik, hogy nyertem egy millió fontot. Nem szoktak velem ilyenek történni, de most mégis megtörtént, és meg kellett csípnem magam, hogy elhiggyem.” – mesélte a férfi a nyeremény átvételekor.

 

 

Mióta november 28-án Mike megnyerte az óriási összeget, nem sok időt vesztegetett, és már el is kezdte intézni a korai nyugdíjaztatásának ügyeit. A pénteki nyereményt követő hétfőn úgy döntött, hogy elmondja főnökének, hogy nyugdíjba vonul, és karácsony után már nem szándékozik dolgozni. Egy hétig még rendesen bejárt a munkahelyére, aztán december 6-án bement a Camelot lottótársasághoz, hogy jelentkezzen a nyereményért. Csak ez után osztotta meg a nagy hírt a feleségével. „Mikor a Camelot megerősítette a nyereményt, akkor fogtam fel, hogy ez tényleg a valóság. Csodálatos érzés volt hazamenni, és megosztani a hírt Jane-nel. Beléptem a házba, és azt mondtam neki. ’Van egy jó hírem, nyertünk 1 millió fontot.’ Teljesen kikészült.”

 

A házaspár - akinek egy 22 éves fia és egy 24 éve lánya van - most azt tervezi, hogy épít egy új házat, és több időt szentelnek arra, hogy meglátogassák barátaikat és családtagjaikat a világ minden részén.