Azt hitte, áprilisi tréfa, pedig 22 milliárdot nyertek a lottón

2015-04-03
A hatvanas éveikben járó házaspár szép nyugdíjas évek előtt áll. Utazgatni szeretnének, no meg venni pár dizájn kézitáskát…

 

Nem sokáig várt a nyereményfelvétellel az angliai Coninsby-ben élő Richard és Angela Maxwell (mindketten 67 évesek), akik minden számot helyesen tippeltek meg a kedd esti EuroMillions sorsolásra. Már szerdán bejelentették nyereményigényüket, és tegnap, csütörtökön a szokásos sajtótájékoztató keretében már át is vették óriás csekkjüket, és a pezsgőt, amit leginkább az újságírók lelocsolására használtak.

 

Elmesélték, hogy Richard egyedül volt otthon kedd este, mert Angela egy közösségi összejövetelen segédkezett. Elhatározta, hogy megnézi a lottószámokat, majd megnézte még vagy ötször, és mindig ugyanaz volt az eredmény. Nyertek! Mivel felesége ilyen alkalmakkor szokás szerint túl elfoglalt felvenni a telefont, nem hívta fel, hanem órákig várt rá izgatottan.

 

Amikor Angela megjött egy nagy kosár konyharuhával megpakolva, és arról érdeklődött, mi legyen vacsorára, Richard elé állt, és vörös arccal, rekedten csak ennyit tudott kinyögni: „Angela, el kell mondanom valamit.”

 

„Nem is tudtam, mit gondoljak. Richard ott állt, és azt állította, hogy nyertünk 53 millió fontot.” – emlékszik vissza Angela. Én meg mérgesen csak annyit válaszoltam: „Jaj, ne hülyéskedj már!” Ugyanis Richard sokat viccel, és azt hittem, hogy ez is csak áprilisi tréfa. Nem hittem el neki egészen addig, amíg meg nem mutatta a számokat a neten, és akkor egyből elejtettem a teli kosarat. Aztán csak leültem egy fotelba, és csak ültem ott egy fél órán keresztül.

 

Ugyanez a dolog az áprilisi tréfával aztán megismétlődött, amikor felhívták lányaikat, Sharont és Paulát a jó hírrel. 

 

Szerencsére azonban nem áprilisi tréfáról volt szó, és már tervezgetik is, hogy hogyan kezdik el a hatalmas összeg elköltését. A bevásárló listán vannak utazások, új autó, és egy pár dizájn kézitáska, valamint a helyi közösségnek is szeretnének visszajuttatni a pénzből, Angela például szeretné lecserélni a közösségi klub minibuszát. „Ez az összeg teljesen megváltoztatja az életet. Már 1 millió is csodálatos lett volna, de az 53 millió lehetőséget ad arra, hogy az ember ne csak magára, hanem a körülötte élőkre is gondoljon.”

 

Richard 8 évvel ezelőtt túlélt egy prosztatarákot. Így emlékszik vissza: „Három műtétem volt, ami a végén sikeresnek bizonyult. Egy ideig nagyon beteg voltam.” Aztán elmeséli, hogy az utóbbi 3 évben betegsége inspirálta őt arra, hogy motoros barátaival 50.000 fontot gyűjtött a rákos betegeket segítő nővérek számára.

 

Aztán, mikor az újságírók azt kérdezték, hogy betegsége idején gondolta-e volna, hogy egy nap itt fog állni előttük a nyereménnyel, azt válaszolta: „Egyáltalán nem.  Amikor az ember megkapja azt a diagnózist, akkor már annak is örül, ha másnap reggel feljön a nap.”

 

Ez a nyeremény az Egyesült Királyságban felvett 10. legnagyobb, lottón nyert összeg. A rekordot Colin és Chris Weir tartja, 161,6 millió angol fonttal, de a FortunaWeb oldalain már számos másik lottónyertes életébe betekintést nyerhettek az évek során.