Azt álmodta, hogy nyert a lottón – aznap elvitte a jackpotot

2018-05-04
A legtöbb lottójátékos arról álmodozik, hogy mi lenne, ha megnyerne egy hatalmas jackpotot – egy michigani asszony elmondhatja magáról, hogy valóra vált az álma.

 

A hölgy, saját elmondása szerint mindig odafigyel az álmaira, úgyhogy, mikor azt álmodta, hogy nyert a lottón, elment és vett egy szelvényt – és az álma valóra vált!

 

A michigani lottótársaság sajtóközleménye szerint az 56 éves asszony – aki nem szeretné felfedni a kilétét – eltalálta a vasárnap esti Fantasy 5 nyerőszámok mindegyikét, és így megnyerte a 221.202 dolláros (57 millió forintos) jackpotot.

 

“Vasárnap reggel felébredtem, miután arról álmodtam, hogy megnyertem a Fantasay 5 jackpotját.” – mesélte a nyertes. „Felöltöztem, beültem az utómba, és elmentem a kedvenc boltomba, hogy vegyek pár szelvényt.”

A nyerőszámok? 04-13-14-29-35.

 

“Vasárnap este lefekvés előtt még ránéztem a telefonomra, és láttam, hogy elvitték a jackpotot. Emlékszem, azt gondoltam: ’Remélem, én voltam’ – mesélte. „Mikor következő reggel felébredtem, ellenőriztem a szelvényemet, és felkiáltottam: ’Köszönöm, istenem!””

 

A szerencsés nyertes azt mondja, a pénzből kifizeti a számláit, ad belőle a lányainak, a többit pedig a parfümös cégébe fekteti.

 

„Mindig odafigyelek az álmaimra. Arról is álmodtam, hogy megnyerem a Powerball jackpotját, úgyhogy lehet, hogy hamarosan újra látni fognak.” – viccelődött a játékos. 

Az amerikai Powerball lottó nem véletlenül a lottójátékosok elsőszámú kedvence világszerte. Mivel szinte az egész Egyesült Államokban - és az online lottózóknak hála most már az egész világon - kapható, hihetetlen mennyiségű szelvényt értékesítenek egy-egy sorsolásra, így a játék jackpotja egyre-másra döntögeti a rekordokat. Jelenleg 215 millió dollár, azaz nagyjából 56 milliárd forint a főnyeremény összege! Hogy érzékeltessük, mekkora összegről is van szó: egy 200 ezres átlagfizetéssel több mint 23.000 (!) év alatt lehetne megkeresni...

 

A Powerball lottóról

 

A Powerball az USA, de talán az egész világ legnépszerűbb lottójátéka, ami nem véletlen: rendre ez a játék kínálja a legnagyobb jackpotokat. A hetente kétszer – szerdán és szombaton - sorsolt Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

 

Hogyan lehet játszani?

 

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (theLotterLottosend), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

Powerball szelvény vásárlása a Lottosend oldalán