Azonnal jelentkezett az Euromillions nyertes 33 milliárdjáért

2013-06-27
Névtelen szeretne maradni az az ír Euromillions nyertes, aki a keddi húzáson majdnem 94 millió eurót, vagyis 33 milliárd forintot nyert.

 

Bejelentette igényét az ír lottótársaságnál az a lottószelvénytulajdonos, aki kedden eltalálta a lottó mind a 7 számát. Örömét csak az árnyékolja be kissé, hogy egy belga lottózó is ugyanezt tette, tehát kettőjük között feleződik minden idők második legnagyobb Euromillions nyereménye.

 

 

Az ír törvények lehetővé teszik, hogy a nyertes megválaszthassa, hogy személyazonosságát fel kívánja-e fedni a nyilvánosság előtt, vagy sem. A mostani újdonsült milliomos a névtelenség mellett szavazott, mindössze annyit árultak el róla, hogy Dublin környékén vette meg szelvényét, ellentétben a felröppent pletykákkal, miszerint Sallins, Co Kildare -ben tette volna ugyanezt. A lottótársaság szűkszavú tájékoztatása szerint "a szelvényt érvényességét visszaigazolták, a lottótársaság megkezdte a nyeremény kifizetésének a folyamatát".

 

A nyereményt a kettes számok fémjelzik; a második legnagyobb Euromillions lottónyeremény, ugyanakkor a második legnagyobb ír lottónyeremény, valamint két ember találta el egyszerre azt.

 

A mindenki által irigyelt játékos mindenesetre most Írország leggazdagabb emberei a listájának a 96. helyére ugrott. Az egy szelvényen megnyert pént tekintetében csak Dolores McNamara előzi meg, ő 2005-ben nyert 115 millió eurót.

 

A szerencsés számok, melyeket fél Európa szeretett volna tudni kedd estig: 4, 5, 13, 27, 35. lucky stars: 1, 2 számok voltak.